HIRURG MARIJAN OTKRIO KAKO SE DESILA SMRT MISICE KOJA JE UMRLA NA OČI LEKARA: Nije slutila da će POSLEDNJE VIDETI..
Profesor Marijan Novaković, Foto: Printscreen/Instagram/wilevis_brito

šok

HIRURG MARIJAN OTKRIO KAKO SE DESILA SMRT MISICE KOJA JE UMRLA NA OČI LEKARA: Nije slutila da će POSLEDNJE VIDETI..

Srpski hirurzi otkrivaju koliko mogu da budu opasne plastične operacije!

Objavljeno: 13:37h

Mis Venecuele Vilevis Brito (24) preminula je nakon plastične operacije lica (sužavanje vilice) u bolnici u Karakasu. Nažalost, doživela je zastoj srca i nije se probudila iz anestezije. Postavlja se pitanje koliko zapravo mogu da budu opasne estetske intervenije, a da nismo ni svesni.

Profesor Marijan Novaković, specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije za Prva TV na samom početku je podsetio na važnost preoperativne pripreme koja podrazumeva razgovor sa pacijentom, psihološka priprema, kao i priprema sa anesteziologom.

Marijan Novaković
foto: Printscreen/TV Prva

"Komplikacije ovog tipa su moguće u svakodnevnoj praksi, na svu sreću nisu česte. Imali smo različite slučajeve. Ako je sužavala vilicu, onda kad god se dira operativno i traumatski koštano tkivo, uvek su moguće masne embolije koje zapuše najsitnije kapilare unutar plućnog tkiva. Imali smo pacijentkinju koja je nakon operacije u jednoj privatnoj bolnici u Beogradu dobila jako visoku temperaturu, preko 40, morali smo da je smestimo na intezivnu negu na VMA", objasnio je dr Novaković.

Kada je reč o estetskoj proceduri sužavanja vilice u Srbiji, dr Milan Colić specijalista opšte hirurgije ističe da nije u pitanju česta intervencija. Podsetio je da je potrebno voditi računa u kakvim se uslovima radi operacija, kao i ko je radi. Ordinacije i stručnjaci estetske hirurgije moraju da budu sertifikovani.

BONUS VIDEO:

00:59

U JAPANU SAM NAUČIO ŠTA JE MEDICINA Doktor Perišić u Pusti brigu otkrio: Kad uđem u operacionu salu slušam Lista i Betovena

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.