DOKTORKA DARIJA TVRDI DA SE OVAKO PRENOSI NAJGORA BOLEST U INTIMNIM ODNOSIMA: Simptomi su JEZIVI, sa ovim nema šale
Doktorka Darija, Foto: Printscreen/Tik-Tok/sadovskaya_doctor

obratite pažnju

DOKTORKA DARIJA TVRDI DA SE OVAKO PRENOSI NAJGORA BOLEST U INTIMNIM ODNOSIMA: Simptomi su JEZIVI, sa ovim nema šale

Mnogi ne razmišljaju o potencijalnim zarazama koje mogu pokupiti u toku intimnih odnosa

Objavljeno:

Doktorka Darija Sadovskaja tvrdi da bi humani papiloma virus (HPV), za koji se zna da je povezan sa rakom grlića materice, mogao da bude uzrok i drugih oblika raka.

Stručnjak za bubrege, koji ima preko 90.000 pratilaca, tvrdi da se infekcija može preneti na grlo tokom oralnog se*sa. U video snimku koji je prikupio više od 1.300 lajkova, ona je objasnila:

- Muškarci imaju veću verovatnoću da obole od raka grla tokom oralnog se*sa nego žene, jer je veća verovatnoća da će žene nositi virus u oblasti genitalija.

Na sreću, većina žena i mladih je vakcinisana protiv virusa u Velikoj Britaniji. Simptomi ove vrste raka uključuju: hronični loš zadah, uporni bol u grlu, vratu ili ušima i otežano gutanje. Ostali simptomi na koje treba obratiti pažnju su krv u pljuvački, otežano disanje, promene glasa, uporan kašalj i kvržica u vratu, piše "Dejli star".

- Da se ​​to ne dogodi, možete dobiti HPV vakcinu da biste sprečili karcinome povezane sa HPV-om. Takođe, možete imati redovne HPV testove i preglede, koji pomažu u otkrivanju i lečenju infekcija ili abnormalnosti u ranoj fazi. Takođe je važno da praktikujete bezbedno se*s korišćenjem kondoma - tvrdi doktorka.

Korisnici TikToka bili su zapanjeni video snimkom dok su izneli svoje mišljenje u komentarima, te mnogi tvrde da ih ovo upozorenje neće "zaustaviti".

Bonus video:

05:40

KAKO SE DOBIJA RAK GRLIĆA MATERICE! Zakić otkrila: Ne nastaje preko noći, potrebno je 5 do 10 godina da bi nastao

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.