KARDIOLOG OTKRIVA SUPTILNI ZNAK SRČANOG UDARA: Srbi ga IGNORIŠU, a prvi je ALARM za ozbiljni problem
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati!

KARDIOLOG OTKRIVA SUPTILNI ZNAK SRČANOG UDARA: Srbi ga IGNORIŠU, a prvi je ALARM za ozbiljni problem

Ovo svako mora da zna

Objavljeno:

Zdravlje našeg srca treba da nam bude prioritet. Većina nas pokušava da vodi zdrav način života, ali uvek postoji prostor za napredak. Različiti faktori mogu značajno uticati na stanje zdravlja našeg srca, uključujući navike u ishrani, fizičku aktivnost i prisustvo nezdravih navika poput konzumiranja alkohola i pušenja.

Srčani udar nastaje kada je dotok krvi u srce blokiran. Bol u levoj ruci i u grudima su poznati simptomi srčanog udara, ili je stručnjak otkrio da postoji jedan suptilan simptom koji često ostaje neprimećen.

Kardiolog dr Šon Hefron tvrdi da mučnina može biti signal srčanog udara, iako se retko javlja kao jedini simptom. Dakle, kada osetimo nelagodnost u stomaku, nema potrebe da paničite jer je najčešće uzrokovano manje ozbiljnim tegobama kao što su trovanje hranom, grip i sl.

Bolnica, Srce, Operacija, Bolesnik, Zdravlje
foto: Profimedia / BURGER/PHANIE / Shutterstock Editorial /

Međutim, ako se mučnina javlja zajedno sa drugim simptomima, kao što su kratak dah, ubrzan rad srca, bol u grudima ili bol koji se širi na druge delove tela, kao što su vilica ili leđa, to može biti razlog za zabrinutost.

„Takođe, simptomi u stomaku mogu zavisiti od toga koji je krvni sud u srcu zahvaćen“, objasnio je on.

Iako su mučnina i povraćanje tokom srčanog udara neuobičajeni, posebno kod žena, muškarci imaju veću verovatnoću da dožive žgaravicu, bol u leđima ili bol koji podseća na loše varenje.

Važno je prepoznati različite simptome kako biste bili svesni potrebe za medicinskom pomoći i vodili računa o zdravlju srca.

Bonus video:

01:32

ISELJENJE NEPROCENJIVIH OLDTAJMERA IZ MUZEJA! Sekulić obrazložio: Vlada je donela odluku, EVO GDE ĆE BITI SMEŠTENA VOZILA

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.