STRUČNJAK ZA HRANU TVRDI DA SE 1 STVAR OBAVEZNO STAVLJA U KAFU DA BI BILA ZDRAVA: Od sada ćete je samo ovako KUVATI
Kafa, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

DOBRO JE ZNATI

STRUČNJAK ZA HRANU TVRDI DA SE 1 STVAR OBAVEZNO STAVLJA U KAFU DA BI BILA ZDRAVA: Od sada ćete je samo ovako KUVATI

Kako ističu čak i lekari ovo je savršena kombinacija za zdravlje i uživanje

Objavljeno:

Kafa je omiljeni napitak miliona ljudi širom sveta, a kada je kombinujemo sa cimetom, dobijamo ne samo fantastičan ukus, već i brojne benefite po zdravlje.

Kako ističe stručnjak za ishranu Džejmi Dežagnej za portal Šarp, samo jedna kašičica cimeta dnevno obezbeđuje organizmu dnevnu dozu vitamina i minerala.

Cimet više od začina

Cimet je začin koji se dobija od unutrašnje kore drveta po imenu Cinnamomum. Već hiljadama godina se koristi ne samo zbog svog specifinog ukusa već i zbog zdravlja. Bogat je antioksidansima, ima antiupalna svojstva i može da pomogne u smanjenju nivoa šećera u krvi.

- Kada kombinujete kafu i cimet dobijete sinergijski efekat antioksidanasa koji pomažu organizmu da uklone slobodne radikale i održava zdravlje ćelija u telu. Cimet možete sipati u kafu tokom celog dana, a posebno je dobar uz prvu jutarnju kafu - rekao je Džejmi.

kAFA
foto: Eliane Haykal / Panthermedia / Profimedia

Priprema kafe sa cimetom je vrlo jednostavna. Skuvajte omiljenu kafu, dodajte prstohvat cimeta i promešajte. Ovaj začin možete koristi u espresu, nes kafi, za kapućini ili u domaćoj odnosnoj truskoj kafi. Rezultat je topla, aromatična šolja kafe sa blagim, ali primetnim ukusom cimeta.

Kombinacija kafe i cimeta može imati brojne zdravstvene benefite. Cimet može pomoći u smanjenju upale u telu, regulisanju nivoa šećera u krvi i poboljšanju cirkulacije. Kombinovanjem ovog začina sa kafom, možemo dobiti napitak koji ne samo što će nas razbuditi i dati energiju, već će imati pozitivan uticaj na naše ukupno zdravlje.

Brojne naučne studije pokazale su da je cimet dobar za srce, a svakodnevna konzumacija ovog začina može dovesti do smanjenja holesterola.U kombinaciji ove dve namirnice dobija se moćan napitak koji je dobar za naše ukupno zdravlje. Jedino treba voditi računa da se ne pretera sa količinom dnevnog unosa cimeta jer preterana količina može da naškodi.

BONUS VIDEO

03:00

Napitak bez kojeg ne započinjemo dan

(Espeso/srecnarepublika/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.