DOKTORI OTKRILI ŠTA SE DEŠAVA SA MUŠKIM PONOSOM U ZIMSKIM DANIMA: Kada čuju, ŽENE će vas moliti za INTIMNE ODNOSE
Penis, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

DOKTORI OTKRILI ŠTA SE DEŠAVA SA MUŠKIM PONOSOM U ZIMSKIM DANIMA: Kada čuju, ŽENE će vas moliti za INTIMNE ODNOSE

Istraživanja pokazuju da razlog nije više intimnih odnosa

Objavljeno:

Poznato je da se najviše dece rađa u avgustu i septembru, odnosno najviše žena zatrudni tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Dokazi sugerišu da se to dešava zato što sperma preferira niže temperature. Studija objavljena u časopisu Obstetrics & Ginecologi pokazala je da se kvalitet sperme poboljšava zimi u odnosu na leto.

Istraživači su otkrili da muškarci imaju najzdraviju spermu zimi i rano proleće, proizvodeći 70 miliona spermatozoida po mililitru sperme tada, u poređenju sa 68 miliona u kasno proleće.

Trudnoća
foto: Profimedia

Takođe, sperma proizvedena zimi bila je brža od svojih prolećnih kolega. Zbog toga je veća verovatnoća da će sperma doći do jajne ćelije žene, što povećava šanse za začeće, piše Dejli mejl. Korejska studija o policajcima u 40-im i 50-im godinama iz 2021. pokazala je da su u jesen i ranu zimu muškarci imali najviši nivo testosterona, dok su najniži nivoi bili u januaru i maju.

Tim je otkrio da na nivo testosterona utiču temperatura i količina dnevne svetlosti. Testosteron je muški polni hormon koji se prvenstveno proizvodi u testisima. Međutim, receptori za testosteron se šire po celom telu. Pomaže u održavanju gustine kostiju, raspodele masti, mišićne mase, dlaka na licu i telu, seksualnog nagona i proizvodnje sperme, prema Klinici Mejo. To takođe dovodi do boljih šansi za začeće.

BONUS VIDEO

01:49

ČUDO KOJE SE DOGAĐA JEDNOM U 700.000 TRUDNOĆA, DESILO SE U LESKOVCU! Jelica je za 4 godine rodila dva para blizanca, istog pola

(Espreso/Najzena/Slobodanka Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.