SRBI SE DAVE U SLANINI, A EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM ORGANIZMOM KADA JE JEDETE: Neverovatno, ovo nismo očekivali
Foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

ŠTA MISLITE?

SRBI SE DAVE U SLANINI, A EVO ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM ORGANIZMOM KADA JE JEDETE: Neverovatno, ovo nismo očekivali

Slana je i slatka istovremeno

Objavljeno:

Teško da bi ko odoleo zvuku cvrčenja slanine dok se prži na šporetu ali i njenom neverovatnom ukusu. Iako se gurmani kunu u nju i mogli bi da je menjaju sa bilo kojom hranom, mnogi misle kako ona nije zdrava. A da li je to zaista tako?

Prema mišljenju pojedinaca slania nije najzdravija ali stručnjaci tvrde da je puna proteina i vitamina zbog čega je i često na stolu onih koji se zdravo hrane i vežbaju.

Portal Elit Dejli navodi nekoliko razloga zbog čega je dobro jesti ovu namirnicu:

Slana je i slatka istovremeno- Slanina je jedina namirnica koja ima i slatki i slani ukus u isto vreme i oba ukusa su racionalno raspoređena. To je hrana koja spaja suprotnosti, navodi ovaj portal.

Ne sadrži ugljene hidrate- Iako mnogi misle kako nas masti čine debelim, zapravo su to ugljeni hidrati. Nauka potvrđuje da možemo smršati sa dijetama koje podrazumevaju malo ugljenih hidrata. Mnogi misle da ugljeni hidrati daju energiju, a zapravo su to masti što su praktikovali i naši preci.

Odlično oružje za mamurluk- Masna slanina i šolja kafe leče najbolje mamurluk i zbog toga navalite na neki čizburger u kombinaciji sa kafom.

Ništa ukusnije od hrskave slanine

Smanjuje glad- Budući da sadrži zasićene masti, bićete siti duže vreme nego da ste se hranili ugljenim hidratima. Ako ste gladni slobodno pojedite slaninu i držaće vas od doručka do ručka sitima.

Hrskava je i ukusna-Ne mora sve da bude glatko pa tako i namirnice, a hrskava slanina unosi malo promene u naš život.

Miris pržene slanine je pravi budilnik- Bez obzira da li ste imali ili ćete imati naporan dan miris slanine će vam podići raspoloženje, naročito ako imate i fritezu u kuhinji.

Puna je vitamina- Slanina obiluje vitaminom B koji je ključan za naš imunološki sistem. Osim toga ima 65 odsto preporučenog dnevnog tiamina, 47 odsto niacina, 38 odsto vitamina B12 i 36 odsto cinka.

Iako je nekada loša za žvakanje slanina je svakako bolja od brokolija. Takođe, možete je staviti u bilo koji obrok i učiniće ga magičnim. Ukoliko zbog religioznih razloga ne jedete svinjsku, postoji ćureća slanina, goveđa i može se dobiti od drugih životinja. Ako ste zagovornik zdravog života, ova namirnica je pravi pogodak jer je puna proteina.

Bonus video

02:49

PANDEMIJA NIJE VREME ZA DIJETU! Suzana Mančić ostala vitka i zdrava uz 3 nezaobilazne namirnice (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.