STRUČNJACI OTKRILI KAKO APSTINENCIJA UTIČE NA ZDRAVLJE: Nedostatak se*sa može dovesti i do KATASTROFE tamo dole
Ilustracija, Foto: Alistair Heap / Alamy / Alamy / Profimedia

Obratite pažnju

STRUČNJACI OTKRILI KAKO APSTINENCIJA UTIČE NA ZDRAVLJE: Nedostatak se*sa može dovesti i do KATASTROFE tamo dole

Suzdržavanje od intimnih odnosa nema nužno ozbiljne negativne posledice, ali telo i mozak svakako reaguju

Objavljeno:

Redovni intimni odnosi imaju brojne blagodeti po zdravlje - povećava se nivo serotonina i oksitocina u telu, samim tim i raspoleženje, umanjuje se nivo stresa i pritom odličan je lek za miran san i opuštanje. Postavlja se pitanje šta je "s druge strane medalje"? Šta se dešava u našem organizmu kada nemamo redovne intimne odnose, po nekoliko nedelja i meseci?

Apstinencija može da utiče kako na fizičko, tako i na mentalno zdravlje, prenosi "Medical News Today". Evo nekoliko stvari koje se dešavaju u vašem telu kada prestanete da upražnjavate intimne odnose:

Libido opada

Neki stručnjaci kažu da intimni odnosi povećava libido i ima pozitivan uticaj, dok nedostatak dovodi do smanjenja želje za strasti.

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Negativno utiče na imuni sistem

Bezbroj puta se pokazalo da intimne aktivnosti pozitivno utiču na imuni sistem. Takođe, mastu*bacija pomaže telu u borbi protiv infekcija, bakterija i drugih bolesti.

Dovodi do impotencije kod muškaraca

Nedostatak "igrica pod čaršafima" izaziva impontenciju kod muškaraca, dok intimni odnos ima pozitivan uticaj na njihove fizičke i mentalne sposobnosti.

Penis
foto: Profimedia

Negativno utiče na kardiovaskularni sistem

Dok ne praktikujete vežbe za telo ili druge fizičke aktivnosti, intimni odnos je odličan način za vaše telo da bude u odličnoj formi i pozitivno utiče na zdravlje. Ako nemate redovne, smanjujete rad hormona i mišića srca.

Pod stresom ste

Opšte je poznato da je intimni odnos najbolji način da se oslobodite stresa, anksioznosti i napetosti. Ako nemate redovne odnose, češće ste pod stresom, što dovodi do visokog krvnog pritiska.

BONUS VIDEO

00:47

OBAVEZNA APSTINENCIJA POSLE KORONE! Evo KOLIKO morate da se uzdržavate od S*KSA ako ste je preležali! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.