BOL U OVOM DELU STOMAKA MOŽE BITI SIMPTOM OPAKE BOLESTI: Evo šta znači ako vas OVAJ deo PROBADA - ne ignorište
Stomak, Foto: Profimedia

simptom

BOL U OVOM DELU STOMAKA MOŽE BITI SIMPTOM OPAKE BOLESTI: Evo šta znači ako vas OVAJ deo PROBADA - ne ignorište

Čak 7 stvari mogu biti simptomi ovog bola

Objavljeno:

Bol na desnoj strani stomaka najčešće je izazvan prolaznom pojavom. Uzrok mogu da budu gasovi, crevna bolest ili infekcija. Bol se javlja na mestu gde se nalazi jetra, a lekar tradicionalne kineske medicine dr Filip Manja otkriva kako sebi možemo da pomognemo drevnim medicinskim metodama. Određenom masažom ublažavamo tegobe i činimo da krv prostruji kroz telo.

"Kada imamo ljude koji osećaju šetajuće bolove na desnoj strani tela ili osećaju da imaju hladne šake i stopala, a da nije samo tokom zime, onda znamo da to dolazi iznutra i da je najčešće uzrok stagnacija krvi i energije u jetri. Možemo da primenimo direktnu masažu jetre. Jetra je veliki organ koji se većim delom nalazi ispod rebara sa desne strane, ali manjim delom joj možemo prići ako se prstima zavučemo ispod", rekao je dr Manja i objasnio kako izgleda masaža:

Bol, Stomak, Bol u stomaku
foto: Profimedia

"Pritisnemo tako da osetimo probadujući bol ili neprijatnost. Dok je pritisnuto, kružimo pokretom. Hoćemo da zamislimo da imamo sunđer koji natopljen vodom i tim kruženjem ga kvasimo. Činimo da bude elastičniji, fleksibilniji, protočniji i da bolje funkcioniše. Time ćemo odglaviti stagnatnu krv koja se nalazi u jetri i ona će teći ka najudaljenim delovima tela, a to su šake i stopala i zagrejaće ih", objasnio je lekar tradicionalne medicine.

Postoji još jedna tehnika koja može da se primeni u istu svrhu - podizanje desne ruke.

"Podignemo desnu ruku iznad glave, istegnemo na stranu, tako da oslobodimo deo koji boli, a drugom rukom tapkamo predeo jetre. Šaljemo vibracije duboko u jetru koje će nju da opuste, prokrve i pošalju krv u najudaljenije delove tela. Ovo takođe mogu da primene svi oni kojima su šake i stopala stalno hladni, čak i tokom toplih dana", objasnio je dr Filip Manja.

Ovo su još neki uzroci bola na desnoj strani stomaka:

  • nagomilavanje gasa
  • kamenje u žučnoj kesi
  • akutni hepatitis
  • menstrualni ciklus
  • kamen u bubregu
  • zapaljenske bolesti creva

BONSU VIDEO:MALAKSALOST, BOL U MIŠIĆIMA, DEKONCENTRISANOST, NESVESTICA... Dr Milovanović: Ne, nije umor! To su SIMPTOMI posebne BOLESTI

04:32

MALAKSALOST, BOL U MIŠIĆIMA, DEKONCENTRISANOST, NESVESTICA... Dr Milovanović: Ne, nije umor! To su SIMPTOMI posebne BOLESTI

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.