IMAO JE ČUDNE BOLOVE, A ONDA JE OTKRIO DA IMA OVU BOLEST: Oživljavali su ga čak 8 puta, SVE JE ličelo na PING-PONG
Srčani udar, Foto: Profimedia

Obratite pažnju

IMAO JE ČUDNE BOLOVE, A ONDA JE OTKRIO DA IMA OVU BOLEST: Oživljavali su ga čak 8 puta, SVE JE ličelo na PING-PONG

Neverovatna priča čoveka koji je čak 8 puta umro od srčanog udara

Objavljeno: 17:44h

Evan Vaserstrom iz Kalifornije imao je 40 godina kada je 28. marta 2016. godine počeo da oseća čudne bolove na poslu. Čak osam puta je umro od srčanog udara i svaki put se vraćao u život, zahvaljujući lekarima. Evan otkriva prve simptome i kako se njegova priča odvijala. Ne krije koliko se danas plaši sopstvene smrti.

"Delovalo mi je kao da me peče u venama leve ruke. Obilno sam se znojio. Imao sam osećaj kao da sam upravo otišao na tuširanje sa svom odećom. Ništa slično ranije nisam iskusio", rekao je Evan koji je pozvao Hitnu pomoć i objasnio da je siguran da je reč o srčanom udaru, opisujući ga kao najgori napad panike ikada.

Hitna pomoć je Evana zatekla u nesvesti, zbog čega je morao da bude oživljen pomoću defibrilatora šest puta dok je bio na putu za bolnicu. "Bolničar je rekao da je to izgledalo kao ping-pong. Svaki put kada bi me šokirali da me vrate u život, ponovo bih umro na 30 do 40 sekundi", rekao je Vaserstrom kojem se ista situacija dogodila još dva puta u bolnici. U jednom danu, srce je prestalo da mu kuca ukupno osam puta.

Lekari su ga hitno operisali i ugradili dva stenta. Kako su objasnili, arterija koja je stvorila tzv. "udovicu", bila je začepljena 100 odsto, dok je druga arterija bila blokirana 70 odsto. "Izraz 'udovica' podrazumeva stanje kad je leva silazna srčana arterija 100 odsto blokirana. Ta arterija prenosi skoro 50 odsto krvi do vašeg srčanog mišića", rekao je doktor Adžej Kirtejn.

Doktori nisu verovali da će Evan preživeti. Stavili su ga u medicinski indukovanu komu na intenzivnoj nezi. Porodici su saopštili da, čak i ako preživi, neće moći da hoda i govori.Njegov oporavak bio je "pravo čudo", kažu lekari. "Moji prijatelji i porodica misle da sam nepobediv. Sada znam da je ovo pravi život i da će se na kraju završiti. To za mene više nije teorijska misao. To je zapravo deo mog životnog iskustva", rekao je Vaserstrom i dodao da ga umiranje osam puta nije izlečilo od straha.

BONUS VIDEO:Doktorka Jelica Bjekić Macut: Fizička aktivnost i ishrana najbolja terapija za holesterol uz lekove

02:11

Doktorka Jelica Bjekić Macut: Fizička aktivnost i ishrana najbolja terapija za holesterol uz lekove

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.