AKO PIJETE VODU DOK JEDETE ODMAH PRESTANITE: Evo šta se dešava u VAŠEM ORGANIZMU, može biti LOŠE ZA ZDRAVLJE
Voda, Foto: Oleksii Akhrimenko / Panthermedia / Profimedia

PAŽNJA

AKO PIJETE VODU DOK JEDETE ODMAH PRESTANITE: Evo šta se dešava u VAŠEM ORGANIZMU, može biti LOŠE ZA ZDRAVLJE

Voda je ključna za očuvanje dobrog zdravlja i normalno funkcionisanje našeg organizma, ali nije svejedno kada je pijemo

Objavljeno:

Postoji raširena navika među ljudima da piju vodu tokom obroka, međutim, stručnjaci ističu da to može biti nekorisno, pa čak i štetno za digestivni proces.

Voda ima mnoge koristi za naše zdravlje - podržava probavu, održava hidrataciju kože, pomaže u procesu mršavljenja i pruža energiju. Preporučuje se unositi najmanje dve litre vode dnevno kako bismo održavali optimalno hidrirano telo. Međutim, važno je razdvojiti unos vode od obroka.

Kisela voda, Voda
foto: Danila Shtantsov / Alamy / Alamy / Profimedia

Stručnjaci upozoravaju da kombinacija vode sa hranom tokom obroka može razblažiti digestivne enzime koji su ključni za varenje hrane. To može rezultirati lošom probavom i problemima sa varenjem, uključujući opstipaciju. Pored toga, pijenje vode tokom jela može izazvati porast nivoa insulina, što povećava rizik od skladištenja masti u telu i može dovesti do gojaznosti.

Stručnjaci preporučuju da se voda ne konzumira pola sata pre jela i najmanje sat vremena nakon jela kako bi se izbegli potencijalni problemi sa varenjem. Ako se osećate nelagodno dok jedete i želite popiti gutljaj vode, bolje je to raditi postepeno, u malim količinama, umesto da pijete veće količine vode tokom obroka. Ovaj pristup može pomoći da se očuva efikasno varenje hrane i očuva dobro zdravlje.

Majke i snajke

02:02

DOBRO POZNATA PORODICA OTVORILA PETU SEZONU MAJKE I SNAJKE Pripremila jednostavan specijalitet koji će SVI OBOŽAVATI

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.