DOKTOR SELAKOVIĆ OTKRIO KAKVA VAM SE SUDBINA PIŠE AKO SEDITE PORED PUŠAČA: Ovu ISTINU niko nije OČEKIVAO
Foto: Printscreen/Youtube/HayatMediaBIH

MORATE ZNATI

DOKTOR SELAKOVIĆ OTKRIO KAKVA VAM SE SUDBINA PIŠE AKO SEDITE PORED PUŠAČA: Ovu ISTINU niko nije OČEKIVAO

Doktor otkrio kako cigare utiču na nepušače i kako da ih ostavite večno

Objavljeno: 10:05h

Kardiovaskularni hirurg dr Emir Solaković govori o pušenju i o negativnom uticaju cigareta za nepušače

Ističući da je pušenje faktor rizika za infarkt pluća, moždani udar, rak pluća, dr Solaković ističe da je zbog cigareta životni vek pušača kraći sedam do deset godina. Osim toga, zbog cigareta će izgledati mnogo starije.

- Vi koji ne konzumirate cigarete, a sedite na mestu gde ima pušača, udišući dim svojih cigareta, imate duplo veće šanse da dobijete srčani ili moždani udar, ali isto to čini i pušač. Dim koji izlazi iz cigarete je opasniji od dima koji ona unosi u telo. Boraveći u kući jedan sat, kao da ste aktivno popušili četiri cigarete. Pa, onda bolje uzmi i zapali. Zbog toga je u ovim ustanovama zabranjeno pušenje.

Pušenje, Cigarete
foto: Tamara Trajković

Pitanje je kako prestati pušiti? U mozgu pušača počinje da se formira velika količina dopamina, a zatim ulazite u opušteno stanje. Ovo stanje je teže nego ako ste na heroinu. Lakše je odviknuti se od heroina, ali teže od cigareta.

Dr. Solaković je objasnio šta se dešava u vašem organizmu kada odlučite da prestanete da pušite i dao savete kako da istrajete u toj odluci, prenosi Hajat.

Saznajte sve o prestanku pušenja u videu ispod:

00:40

SUD JE UTVRDIO DA JE SMRT IZVRŠENA NASILNIM PUTEM! Advokat za Kurir TV povodom smrti pacijenta: Lekar se branio NA OVAJ NAČIN!

(Espreso/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.