Jedite OVO VOĆE i smanjite rizik od SRČANIH OBOLJENJA: Puno je vode, skoro pa NEMA MASTI, ima sve važne VITAMINE
Lubenica, Foto: Profimedia

Ukusno i dobro za zdravlje

Jedite OVO VOĆE i smanjite rizik od SRČANIH OBOLJENJA: Puno je vode, skoro pa NEMA MASTI, ima sve važne VITAMINE

Ona sadrži 91% vode, i ima samo 30 kalorija na 100 grama

Objavljeno:

Lubenica je bogata aminokiselinom zvanom citrulin koja može pomoći u kretanju krvi kroz telo i može smanjiti vaš krvni pritisak. Vaše srce takođe može da uživa u blagodatima svih likopena koje lubenica sadrži. Studije pokazuju da može smanjiti rizik od srčanog udara.

Ovo voće je odličan izbor ukoliko želite da ostanete hidrirani (zbog velikog sadržaja vode), takođe je bogato vitaminom C, magnezijumom, kalcijumom i kalijumom.

Lubenica je puna vode, gotovo je bez masti i izvor je esencijalnih vitamina i minerala. Lubenica je povezana sa nekim zdravstvenim benefitima:

Lubenica
foto: Profimedia
  • Niži krvni pritisak
  • Smanjena insulinska rezistencija
  • Smanjen bol u mišićima
lubenica
foto: Profimedia

Ona sadrži 91% vode, i ima samo 30 kalorija na 100 grama. Ovo voće je odličan izbor ukoliko želite da ostanete hidrirani (zbog velikog sadržaja vode), takođe je bogato vitaminom C, magnezijumom, kalcijumom i kalijumom.

Takođe lubenici je glikemijski indeks vrlo nizak, što obara navođenje da će jedenje ove voćke dovesti do ekstremnih skokova šećera u krvi i insulina.

Lubenica
foto: Profimedia

Konzumacija lubenice je povezano sa zdravljem srca zbog likopena, antioksidansom na biljnoj bazi. Likopen je hranljiva materija koja daje ružičasti ili crveni pigment određenom voću.

Istraživanja sugerišu da je likopen povezan sa smanjenjem rizika od razvoja srčanih bolesti ili prevremenog umiranja od srčanih bolesti.

Voće spas protiv visokih temperatura (VIDEO):

01:31

lubenica

(Espreso/Healthline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.