SRBI OBOŽAVAJU OVU HRANU, A MISLE DA GOJI: Možete je jesti koliko hoćete, a caka je u jednoj stvari
Kavijar, Foto: Profimedia

JEDITE SLOBODNO

SRBI OBOŽAVAJU OVU HRANU, A MISLE DA GOJI: Možete je jesti koliko hoćete, a caka je u jednoj stvari

Stručnjaci kažu da nisu baš sve nedozvoljene i da ih ipak možete uvrstiti u jelovnik

Objavljeno:

Šta jesti kada ste na dijeti? Pitaju se to svi koji pokušavaju da smršaju, a znamo da su mnoge namirnice na listi ‘zabranjenih’. Među njima su i one bogate ugljenim hidratima, koje izbegavamo zbog straha od debljanja. Stručnjaci kažu da nisu baš sve nedozvoljene i da ih ipak možete uvrstiti u jelovnik.

Krompir

Krompir je pun skroba, ali ga možete koristiti i tokom dijete, pod uslovom da ga pripremate na poseban način. Možete ga čak i peći, ali važno ga je pre prokuvati kako biste uklonili što više skroba. Zatim ga ocedite i pecite sa što manje masnoće. Takođe, spojite ga sa salatom radije nego s drugom hranom bogatom ugljenim hidratima, piše Story.hr.

Pirinač

Riža je, kao i krompir, puna skroba, pa i za nju važi pravilo da se kuva u puno vode i potom ocedi. Prema nutricionistima, broj kalorija može se čak prepoloviti ako u kuvani pirinač dodate malo masnoće. Na primer, u deo pirinča dodajte kašičicu maslinovog ulja i tako će jelo biti ukusnije, a pirinač će promeniti strukturu i biti manje kaloričan.

Šejkovi

Proteinski napici jako varaju – u kupovnim verzijama ima puno šećera. Ali, ako napravite domaći šejk, bez šećera i s dosta proteina, ne preti vam opasnost da se od njega ugojite. Naravno, nemojte preterivati.

Jaja

Jaja takođe ne treba potpuno izbegavati jer su izuzetno važna kao izvor kalcijuma, proteina i vitamina D. Jedite ih kuvana, poširana ili pečena u foliji.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice mogu biti, slično proteinskim šejkovima,’rizične’. ‘Instant’ kašice pune su šećera, a one koje ćete sami pripremiti kod kuće, zavise samo od vas.

(Espreso/Story.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.