NE UTIČE SAMO HRANA NA GASOVE I NADUTOST, POVEDITE RAČUNA I O OVOJ STVARI: Niko ne zna da time UGROŽAVA ZDRAVLJE
Nadutost, Foto: Profimedia

saznajte

NE UTIČE SAMO HRANA NA GASOVE I NADUTOST, POVEDITE RAČUNA I O OVOJ STVARI: Niko ne zna da time UGROŽAVA ZDRAVLJE

Ovo stanje otkriveno se naziva sindromom tesnih pantalona

Objavljeno:

Tesna odeća loše utiče na stomak i može pogoršati nadimanje i zatvor, a posebno rizičan odevni predmet jesu udobne i mnogima omiljene – helanke.

Ovo stanje otkriveno se naziva sindromom tesnih pantalona.

Ukoliko vas često muče gasovi, nadutost i zatvor, ako imate utisak da vam je svaki odlazak u kupatilo mučenje, moguće je da su upravo helanke koje ste nosile u teretani krive za to.

Nadutost
foto: Profimedia

Doktorka Megan Rosi objasnila rekla je za "Ekspres" kako tačno helanke imaju negativan uticaj na zdravlje.

– Ukoliko često idete u teretanu pa nosite tesnu odeću za vežbanje, ali i ako ste samo u helankama kod kuće tokom celog dana, postoji rizik da pogoršate simptome – rekla je doktorka, prenosi Kurir.

Pored helanki, na zdravlje loše utiču i trenerke i pantalone koje se vezuju učkurom oko struka. Zatim, tu su i kajševi, kao i pojasevi koji se nose preko druge garderobe. Sindrom tesnih pantalona, pored zatvora i nadutosti, može da izazove i gorušicu.

Ishrana, Holesterol, Nadutost
foto: Profimedia

– Nemojte da nosite takvu odeću tokom celog dana, ako želite da izbegnete gorušicu i nadutost. Telo mora da predahne – savetuje Rosijeva.

- Previše tesna odeća, ako se redovno nosi, može da izazove i probleme sa nervima koje nagnječi, i tada nastaju ozbiljniji problemi kao što je meralgija parestetika – rekla je doktorka Rosi.

Stezanje stomaka, dakle, zadržava višak gasova u stomaku, a ovaj problem možete rešiti tako što ćete se, prema savetu doktorke Rosi, nakon nošenja pomenute odeće istuširati vrućom vodom. Pored toga, nežno i lagano istezanje leđa i stomaka može da vam bude od pomoći.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.