JOŠ NISTE PROBALE ANTICELULIT DIJETU? Ovo je jelovnik za SEDAM DANA, recite zbogom narandžinoj kori
Celulit, Foto: Profimedia

JELOVNIK

JOŠ NISTE PROBALE ANTICELULIT DIJETU? Ovo je jelovnik za SEDAM DANA, recite zbogom narandžinoj kori

Anticelulit dijeta kombinuje sastojke koji pozitivno utiču na vaš metabolizam, postepeno smanjujući celulit

Objavljeno:

Leto se približava, pa samim tim i vreme da uđemo u bikini i sunčamo se na nekoj plaži ili bazenu. Ako ste zabrinute zbog otkrivanja narandžine kore na koži, opušteno, mi imamo rešenje - Anticelulit dijeta. A, evo kako izgleda jelovnik koji možete da probate već od danas (ili od ponedeljka, kako god želite).

Celulit – noćna mora u životu gotovo svake žene. Anticelulit dijeta je jedan od načina da se rešite ovog problema, a evo i na koji način.

Najbolji način za borbu protiv celulita je promena životnih navika, tj. zdrava ishrana i češća fizička aktivnost. Iako za sada ne postoji lek ili sredstvo koje u potpunosti eliminiše celulit, postoje načini da se smanji njegovo prisustvo, a uz to i mršavi, tako da možete da uskočite u svoj kupaći kostim i pune samopouzdanja odete na plažu.

Namirnice koje treba da jedete tokom Anticelulit dijete

Anticelulit dijeta kombinuje sastojke koji pozitivno utiču na vaš metabolizam, postepeno smanjujući celulit.

Namirnice koje se preporučuju u borbi protiv celilita tokom sprovođenja ove dijete su uglavnom one koje sadrže hranjive materije ili imaju svojstva koja u bi trebalo da pomognu da se poboljša zdravlje vezivnog tkiva i smanji formiranje masnih naslaga. U principu, ove namirnice predstavljaju osnovu zdrave i uravnotežene ishrane i važne su za Anticelulit dijete. Njihovo svakodnevno korišćenje i pravilno kombinovanje, uz fizičku aktivnost i izbegavanje alkohola, cigareta i slatke, masne i prerađene hrane, dovešće do smanjenja celulita.

Prva i osnovna namirnica je voda, koja se gotovo uvek stavlja na prvo mesto kod svake dijete. Ostale namernice su isto toliko značajne, a možda niste znale da imaju toliko dejstvo na rešavanje problema s celulitom.

1 / 5 Foto: Profimedia

Jelovnik Anticelulit dijete

Prvi dan

Doručak: Čaša nemasnog jogurta u koji je dodata kašičica mlevenog lana, jabuka, čaša svežeg soka od brusnice.

Ručak: Parče grilovanog pilećeg mesa (100 g), salata od paradajza, rukole i 25g parmezana, dve kriške integralnog hleba.

Večera: 100g lososa na žaru (ili bilo koje druge ribe), obarena 3-4 mlada krompira i mladi luk ili špargla.

Dozvoljeno između glavnih obroka (količina za ceo dan): Šaka bilo kog jezgrastog voća, pomorandža i 125g nemasnog sira.

Drugi dan

Doručak: Jedno kuvano jaje, dve kriške prepečenog integranog hleba premazanog tankim slojem nemasnog namaza, čaša svežeg soka od brusnice.

Ručak: 100g humusa pomešanog sa kašičicom mlevenog lana i salata od šargarepe, celera, crvene paprike i brokolija.

Večera: 100g pilećih prsa na žaru, crveni kupus i grašak.

Dozvoljeno između glavnih odroka (količina za ceo dan): Čaša nemasnog jogurta, dva celera umočena u kašićicu putera od kikirikija i kriška lubenice.

Treći dan

Doručak: Frape od 200 ml obranog mleka, jedna banane i jedna kašičice semena lana. Voćna salata – narandža, kruška i velika kriška lubenice iseckati na manje komade.

Ručak: 50g dimljenog lososa i krompir salata – četiri obarena mlada krompira pomešati sa dva seckana celera i jabukom, kašičicom posnog majoneza ili tzatziki sosa.

Večera: Šniclu (125g, bez masnoće) ispržiti na malo maslinovog ulja sa povrćem (kao što su tikvice, crvene paprike i patlidžan). Poslužite sa 150g kuvanog pasulja.

Dozvoljeno između glavnih obroka (količina za ceo dan): Čaša nemasnog jogurta, pomorandža i šaka jezgrastog voća.

Četvrti dan

Doručak: Tri kašike ovsenih pahuljica prelivenih sa jednom čašom nemasnog jogurta, pire od banane i 2-3 šake malina ili drugog jagodičastog voća.

Ručak: Sendvič napravljen od dve kriške integralnog hleba premazane sa malo posnog majoneza, 75g piletine, krastavac i paradajz. Poslužite sa 200g supe od sočiva.

Večera: Omlet od dva jaja sa 25g bezmasnog sitnog sir, iseckanom šparglom i 2-3 lista iseckane šunke. Poslužiti sa brokolijem.

Dozvoljeno između glavnih obroka (količina za ceo dan): Pomorandža ili breskva, 125g nemasnog sira pomešanog sa kašičicom mlevenog lana i jabuka, narezana i umočena u kašićicu putera od kikirikija.

Peti dan

Doručak: Iseckati breskvu i krušku, pomešati sa dve šake malina, preliti sa čašom nemasnog jogurta i posuti kašičicom mlevenog lana.

Ručak: 150g krompira u kaputu i salata od rendanog kupusa i šargarepe začinjena sa sokom od pola limuna i pola kašičice maslinovog ulja.

Večera: Ispeći 125g bele ribe (u rerni 15-20 minuta na 200°C) prelivene sosom od 2-3 seckana paradajza, 5-6 narezanih crnih maslina i malo seckanog luka. Poslužiti sa karfiolom.

Dozvoljeno između glavnih obroka (količina za ceo dan): Dva celera umočena u kašićicu humusa, kruška ili breskva i šaka jezgrastog voća.

Šesti dan

Doručak: 40g ovsene kaše pripremljene sa obranim mlekom, kašičicom cimeta i kašičicom mlevenog lana i čaša svežeg soka od brusnice.

Ručak: Salatu sa rukolom, kruškom i celerom pomešati sa kašičicom posnog majoneza. Poslužiti sa 100g lososa iz konzerve.

Večera: Napraviti ražnjić od 100g svinjetine isečene na kockice, ispeći na žaru i poslužiti sa 50g integralnog pirinča.

Dozvoljeno između glavnih obroka (količina za ceo dan): Dva ovsena keksa, dve šake bobičastog voća, 125g nemasnog jogurta ili sira i narandže.

Sedmi dan

Doručak: Frape pripremljen od 200ml obranog mleka, 2-3 šake bobičastog voća, banane i kašičice mlevenog lana i ovsena keksa premazana tankim slojem nemasnog namaza.

Ručak: 100g pečene govedine (šnicla bez masti) i salata od karfiola i kupusa.

Večera: Dve kriške integralnog hleba, 50g barene piletine i salata od paradajza. Poslužiti sa 200g paradajz čorbe.

Dozvoljeno između glavnih obroka (količina za ceo dan): Šaka bilo kog jezgrastog voća, kriška lubenice i narandža.

Ovo je okviran plan jelovnika za dijetu od sedam dana. Možete i da zamenite određene sastojke – na primer, ako dijeta predlaže lososa, u redu je da ga zamenite drugom masnom ribom. Naravno, količina treba da ostane ista. Primetili ste da za salate uglavnom nije pomenuta količina. To znači da u toku tog obroka možete da je jedete neograničeno. Ovde se podrazumeva samo povrće, bez začina.

Uz ovaj režim ishrane, potrebno je u toku Anticelulit dijete svakog dana da pijete dva litra tečnosti, i to vode ili biljnog čaja, nezaslađenog. Ako patite od zadržavanja tečnosti, jedna ili dve šolje čaja od maslačka ili komorača pomoći će da je izbacite.

Kao i pre svake dijete, i pre Anticelulit dijete, posavetujte se sa lekarom.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.