TESLA JE OMILJENU SPRPSKU HRANU JEO SAMO DVA PUTA GODIŠNJE: A evo koja CAKA mu je POPRAVILA ZDRAVLJE
Nikola Tesla, Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Istakao za života

TESLA JE OMILJENU SPRPSKU HRANU JEO SAMO DVA PUTA GODIŠNJE: A evo koja CAKA mu je POPRAVILA ZDRAVLJE

"Nisam znao šta je život dok iz ishrane nisam izbacio ručak"

Objavljeno:

"Najvažniji element moje životne šeme je moja ishrana. Ne možete očekivati da mašina dobro funkcioniše ako joj ne obezbedite odgovarajuće gorivo", govorio je Tesla, ali i isticao kako je vremenom uvidio da su dva obroka dnevno sasvim dovoljna.

"Dva obroka na dan su mi popravila zdravlje i izoštrila apetit i ukus. Nisam znao šta je život dok iz ishrane nisam izbacio ručak. Danas sa 78 godina uživam u svoja dva obroka u istoj meri kao kad sam bio dečak od 16 godina i nemam nikakvih problema s varenjem", pišu na sajtu Tesla Universe.

Nikola Tesla
foto: Profimedia

Za doručak je voleo da pije mleko jer obiluje proteinima, i da jede jaja, posebno belanca jer su takođe bogata proteinima. Voleo je i pirinač, ali sir ne.

"Povrće je neophodno, iako ne sadrži mnogo proteina. Ne daje mnogo energije, ali reguliše creva, daje telu vitamine. Volim da pojedem finu čorbu od luka i seckanog celera pripremljenu sa dosta maslaca. Ova kombinacija se lako vari i jedem je godinama unazad".

Tesla je hvalio i voće, a za šećer je govorio da u malim količinama nije opasan, s tim što ne smemo zaboraviti da ga u voću ima dosta.

Meso jeo dvaput godišnje

Na pitanje da li je vegetarijanac ili ne, Tesla je ovako govorio:

"Meso jedem vrlo retko, jednom ili dvaput godišnje. Bogato je proteinima, ali i riba je gotovo podjednako bogata proteinima i mastima, a mnogo lakše se vari. Fosfor koji sadrži odličan je za nervni sistem. Ali fosfor, dok hrani mozak, uzrokuje kiselost u organizmu. I meso i riba daju nam brzu energiju. Ove namirnice za ljude pojedinih profesija jesu neophodne, mada nam zbog svog sastava skraćuju život. Ipak, dok smo živi, daju nam dosta energije".

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.