5 PROSTIH SAVETA ZA LEP I UJEDNAČEN TEN! Zauvek ćete se rešiti i dosadnih PODOČNJAKA: ŽENE OVO ZLATA VREDI
Nega lica, Foto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

NEGOVANE ŽENE

5 PROSTIH SAVETA ZA LEP I UJEDNAČEN TEN! Zauvek ćete se rešiti i dosadnih PODOČNJAKA: ŽENE OVO ZLATA VREDI

Kofein u čaju pospešuje cirkulaciju krvi i sadrži mnogo antioksidanata

Objavljeno:

Ako imate probleme sa podočnjicama jer su pretamni, kupovina raznoraznih krema i preparata nije uvek najefikasnija opcija. U tom slučaju uvek je bolje okrenuti se prirodnijim stvarima.

Međutim imajte na umu da to ne znači da ćete se zauvek rešiti podočnjaka ukoliko ne promenite neke svakodnevne navike, prenosi "Healthline.com".

Evo nekoliko prirodnih rešenja.

1. Kesice za čaj

Zima je, pa su šanse da se ovoga setite vrlo moguće. Dakle, obložite oči kesicama ćaja i koristite ih kao masku za oči od 15 do 30 minuta. Što lekovitija biljka, to više benefita. Kofein u čaju pospešuje cirkulaciju krvi i sadrži mnogo antioksidanata.

Čaj
foto: Profimedia

2. Hladne obloge

Nećete verovati koliko sveže i hladnije obloge relaksiraju vaše oko, a možda je problem podočnjaka nikada lakši, samo treba iskoristiti nešto poput hladnije kašike ili slićnog predmeta i vaš problem tamnih kolutova oko očiju može nestati.

3. Hidratacija

Voda je veoma bitna za naš organizam, a ukoliko nam telo trpi dehidrataciju, jedna od posledica jeste i tamnjenje podočnjaka. Eksperti navode da je dnevno 13 čaša tečnosti dovoljno za muškarce, a devet za žene.

Hidratacija kože
foto: Profimedia

4. Krema za sunčanje

Krema za sunčanje štiti kožu od UV-zraka, zato je bitno nositi je, pogotovo na tanjim delovima kože kao što su podočnjaci. Nemojte se prevariti zbog hladnog vremena, jer zraci utiču na kožu čak i kada je sneg.

5. Skidanje šminke

Pobrinite se da skinete šminku pre spavanja i poboljšajte noćnu turinu nege lica jer postoji velika mogućnost da je ona na koju ste navikli neodgovarajuća.

(Espreso/Ona.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.