OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA PAD IMUNITETA: Ako osetite samo 1 OD NJIH, znači da vam je ORGANIZAM U KOLAPSU
Ilustracija, Foto: Profimedia

vaŽno

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA PAD IMUNITETA: Ako osetite samo 1 OD NJIH, znači da vam je ORGANIZAM U KOLAPSU

Kao što postoji veliki broj uzročnika bolesti, simptomi smanjenog imuniteta mogu biti različiti. Evo nekih od njih na koje morate obratiti pažnju

Objavljeno:

Kako možete znati da vam je imunitet slab i da morate da se pozabavite njegovim jačanjem? Neki simptomi će vam dati do znanja da vaša borba protiv patogena ne ide dobro.

Kao što postoji veliki broj uzročnika bolesti, simptomi smanjenog imuniteta mogu biti različiti. Evo nekih od njih na koje morate obratiti pažnju:

1. Umor Hronični umor je znak smanjenog imuniteta. U redu je ako se umorite od napornog rada, vežbanja ili sličnih situacija gde je umor sasvim normalna posledica. Međutim, ako ste stalno iscrpljeni, ako lako zadihate i male promene utiču na nivo energije i raspoloženje, to nije u redu i jedan je od simptoma smanjenog imuniteta.

2. Česte bakterijske infekcije Ako ste često u situacijama da posećujete lekara i pijete antibiotike jer imate infekciju uha, pluća, grla, desni ili sličnu infekciju, to je znak da se vaše telo svojim antitelima ne bori protiv bolesti kako treba. Morate naučiti kako da ojačate svoj imunitet.

3. Česte virusne infekcije

Žena, Umor, Bolest, Temperatura, Prehlada, Ležanje, Odmor
foto: Profimedia

Da li vas uhvati svaki virus koji se pojavi oko vas i osećate da morate da uzmete bolovanje čim se neko drugi razboli? Da li dva puta godišnje patite od gripa, da li vas muči herpes, a u drugim trenucima da li imate večito upalu grla ili prehladu? Ne treba vam jasniji znak! Svakako morate raditi na jačanju imunološkog sistema.

4. Alergije

alergija
foto: Profimedia

Alergeni su još jedno iskušenje koje vreba u vašem telu. Možda ste na neke osetljiviji, na neke manje, ali sposobnost organizma da se bori protiv alergena svakako zavisi od toga da li vam je imunitet pao ili ne. U velikom broju slučajeva alergijske reakcije se uspešno ublažavaju ili leče jačanjem imunog sistema.

5. Teško zarastanje rana Jedan od simptoma smanjenog imuniteta je teško zarastanje rana. Obično se povezuje sa nedostatkom cinka, što omogućava ćelijama tela da se regenerišu i zacele rane, iako uzroci mogu biti različiti i nijedan od njih ne znači da je vaš imuni sistem besprekoran.

(Espreso/Defendyl-Imunoglukan P4H®)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.