EVO KAKO DA SE NE UGOJITE TOKOM PRAZNIKA: Ako uradite OVU STVAR hrana vam se neće "LEPITI"
Gojaznost, Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja, Espreso, Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

VAŽNO JE ZNATI

EVO KAKO DA SE NE UGOJITE TOKOM PRAZNIKA: Ako uradite OVU STVAR hrana vam se neće "LEPITI"

Postoji tvrdnja da se prosečna osoba ugoji 10 kg tokom sezone praznika. Predstavljamo tri laka pravila koja će vam pomoći da održite težinu tokom praznika

Objavljeno:

Neki ljudi postaju toliko uplašeni da ne dobiju na težini da uskraćuju sebi svu zabavu i uživanje. Ovaj pristup je pogrešan, jer nabace kilograme ili ne jedu ništa i osećaju se loše. Što je još gore, ako na kraju pojedu mnogo u jednom obroku, sutradan se probude sa osećanjem mrzovolje i onda sebe kažnjavaju intenzivnim vežbama.

Srećom, postoji mnogo bolji i održiviji pristup. Samo pridržavajući se nekoliko jednostavnih pravila, možete uživati u prazničnoj sezoni, pojesti parče pite, popiti još jednu čašu vina i sve to učiniti bez krivice.

Zaradite svoje poslastice

Praznici jednostavno ne bi bili praznici bez ukusnih pita, kolačića, kolača i još mnogo toga. Srećom, ne morate da se uzdržavate, umesto toga, preporučujemo vam da „zaradite“ svoje poslastice vežbanjem.

Na primer, ako ste odradili odličan trening, onda čestitamo: zaradili ste onaj komad pite od bundeve koji ste želeli. Ali ako ste propustili nekoliko treninga i proveli ceo dan na kauču, onda verovatno ne biste trebali da pojedete taj komad.

Umesto da brinete o nekolicini obroka koje ćete imati tokom praznične sezone, usredsredite se na zdravu i čistu ishranu 80 odsto vremena, jedite nemasne proteine, puno povrća, dobrih ugljenih hidrata i zdravih masti i izbegavajte prerađenu nezdravu hranu. Ako to uradite, onda možete potrošiti preostalih 20 odsto vremena da uživate u raznim poslasticama.

Nakon što budete uživali u teškom obroku sa porodicom i prijateljima, možete odmah da se vratite na svoju normalnu ishranu bez brige da ćete se ugojiti.

Ostanite dosledni treningu

Ukoliko niste učlanjeni u teretanu ili putujete za vreme praznika, još uvek postoji mnogo načina da dobro vežbate, sagorete kalorije i izbegnete bilo kakvo povećanje masti dok uživate u raznovrsnoj ishrani. Na primer, možete raditi vežbe sa telesnom težinom, ići na trčanje po komšiluku ili voziti bicikl.

Možete čak da planirate i fizičke izlete tokom vašeg odmora, poput pešačke ture, skijanja i još mnogo toga. Sve će to učiniti razliku u održavanju forme i vitke linije tokom najlepšeg doba godine, piše Eatthis.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.