DOKTOR OTKRIO 3 NAMIRNICE KOJE OBARAJU VISOK KRVNI PRITISAK: Jedite ih SVAKOG DANA
Ilustracija, Foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

SPAS

DOKTOR OTKRIO 3 NAMIRNICE KOJE OBARAJU VISOK KRVNI PRITISAK: Jedite ih SVAKOG DANA

Britanski doktor Kris Stil predložio je da tri namirnice uvrstite u redovnu ishranu ako želite da smanjite vrednosti krvnog pritiska

Objavljeno:

Povišeni krvni pritisak, pojedinačno gledano, najznačajniji je faktor rizika za nastanak kardiovaskularnih oboljenja, i to pre svega srčanog udara (infarkta miokarda), srčane slabosti, iznenadne srčane smrti i šloga (moždanog udara). Hipertenzija može povećati rizik od komplikacija opasnih po život, kao što su srčani udar i moždani udar.

Glavobolja i mučnina samo swu neki od simptoma visokog pritiska. Kada "gornji" pritisak pređe 140, a "donji" 90, može se reći da je povišen.

Ako patite od visokog pritiska, prvo što će vam lekari savetovati jeste da korigujete ishranu: smanjite upotrebu soli, unos zasićenih masti, a pojačate udeo voća i povrća.

Britanski doktor Kris Stil predložio je da tri namirnice uvrstite u redovnu ishranu ako želite da smanjite vrednosti krvnog pritiska.

Krvni pritisak
foto: Profimedia

"Svakoga dana pijte jogurt ( nikako voćni jer on ima dodatak šećera), jedite orahe i pijte biljne čajeve - posebno hibiskus", rekao je doktor Stil i istakao da je istraživanje u studiji koja je obuhvatila 915 odraslih osoba pokazalo da je jogurt dragocen u borbi protiv hipertenzije.

"Jogurt sadrži niz mikronutrijenata, uključujući kalcijum, magnezijum i kalijum, koji su uključeni u regulisanje krvnog pritiska", tvrdi on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.