"SVI SMO GA JELI NA POGREŠAN NAČIN, A ELIKSIR JE ZDRAVLJA": Dr Perišić izneo NAJŠOKANTNIJU TVRDNJU DO SAD
Foto: Printscreen/Tv prva

iznenadiće vas

"SVI SMO GA JELI NA POGREŠAN NAČIN, A ELIKSIR JE ZDRAVLJA": Dr Perišić izneo NAJŠOKANTNIJU TVRDNJU DO SAD

Priprema ovog obroka za bebe je veoma laka, 1/4 luka se isecka i izgnječi da pusti sok, zatim kuva samo pet minuta kako se ne bi poništili korisni segmenti luka. "U tom smislu je beli luk carski proizvod", dodao je Vojislav

Objavljeno:

Beli luk se koristio prvenstveno u medicini, pa tek onda kao dodatak jelu. Gastroenterolog Vojislav Perišić otkrio je kako poboljšati apetit bebama koje ne žele da jedu. Takođe, majkama dojiljama koje koriste ovu namirnicu laktacija je čak pet puta bolja.

"Jedan deo čena iseckan u varivo, kad se priprema za bebu, je sasvim dovoljno da digne apetit da ne napravi nijedno loše dejstvo", rekao je Perišić i objasnio da majka takođe dok je trudna treba da pojede jedan češanj kako bi sve hemijske aktivne supstance došle do beba i kako bi se one navikle na ukus belog luka.

Priprema ovog obroka za bebe je veoma laka, 1/4 luka se isecka i izgnječi da pusti sok, zatim kuva samo pet minuta kako se ne bi poništili korisni segmenti luka. "U tom smislu je beli luk carski proizvod", dodao je Vojislav.

Odraslim osobama je jedan čen dovoljan, kako bi im imunitet bio poboljšan. Njegova formula je mangan, cink i selen koji su dobri za krvne sudove i odbranu od infekcija.

Beli luk
foto: Youtube / America's Test Kitchen

Kako ne bi došlo do neželjenih reakcija, ne treba jesti sirov luk, već kuvan, da bi sumporna jedinjenja isparila. Samo u slučaju sastojka u salati, u minimalnim količinama.

Aktivni principi beloga luka su lovci na viruse, bakterije i kancerogene ćelije. "Ovakvom konzumacijom, mi smo završili posao u smislu bitke i prevencije kancera", zaključio je Vojislav Perišić.

Jednostavan napitak od belog luka regeneriše organizam, dovoljne samo dve kašike dnevno

Važno je odabrati dobar beli luk, a najbolji je onaj koji ima dlačice, a to znači da je domaći.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.