HRANA KOJU SRBI OBOŽAVAJU LANSIRA HOLESTEROL U NEBESA: Ako je nastavite JESTI, PRETI VAM OVO (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

paŽnja

HRANA KOJU SRBI OBOŽAVAJU LANSIRA HOLESTEROL U NEBESA: Ako je nastavite JESTI, PRETI VAM OVO (FOTO)

Česta konzumacija brze hrane povećava i rizik od kardiovaskularnih bolesti, a naučnici ističu da je ova vrsta hrane bogata zasićenim mastima, rafinisanim ugljenim hidratima i veoma obrađenim mesnim proizvodima, zbog čega nikako nije dobra za holesterol

Objavljeno:

U Srbiji je sve češći problem povišem holesterol, kako kod mladih, tako i kod starijih. Upravo on povećava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara

Navike u ishrani imaju ogroman uticaj na nivo holesterola, a dok neke namirnice pozitivno utiču, tj. snižavaju nivo holesterola, druge ga podižu. Doručak je posebno problematičan jer, posebno oni koji ujutru rade, često na poslu doručkuju nešto od brze hrane, a to je upravo najgora hrana za holesterol.

Stručnjaci kažu da je konzumiranje brze hrane glavni faktor rizika za loš kvalitet ishrane, visok kalorijski unos i visok unos masti. A često uživanje u ovoj hrani povezano je sa lipidnim i lipoproteinskim poremećajima, poput povećanog nivoa lošeg holesterola, u poređenju sa onima koji ne jedu često brzu hranu.

holesterol
foto: Printscreen

Česta konzumacija brze hrane povećava i rizik od kardiovaskularnih bolesti, a naučnici ističu da je ova vrsta hrane bogata zasićenim mastima, rafinisanim ugljenim hidratima i veoma obrađenim mesnim proizvodima, zbog čega nikako nije dobra za holesterol.

Dakle, ako često uživate u brzoj hrani, koja je zgodna zbog toga je vam je uvek pri ruci, možete da je kupite svuda, a da se ne lažemo, uglavnom je i veoma ukusna, definitivno bi trebalo da je barem malo ređe jedete.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.