DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA SA BELIM LUKOM I MIROĐIJOM: Mesićete ga svaki dan jer se izuzetno lako SPREMA! (RECEPT)
Hkeb, Foto: PRINTSCREEN/YT/PRZEPISY OD OLGI

probajte

DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA SA BELIM LUKOM I MIROĐIJOM: Mesićete ga svaki dan jer se izuzetno lako SPREMA! (RECEPT)

Jednostavan recept za pravi domaći hleb koji se peče u tiganju

Objavljeno:

Nema lepšeg mirisa nego onog koji se širi kućom kada se domaći hleb iznese na sto.

Još kada ga premažete istopljenim puterom pomešanim sa mirođijom i belim lukom, ne postoji ništa bolje. Za pripremu su potrebni osnovni sastojci koje svaka domaćica ima kod kuće, a testo se lako meso. Posle se poslaže u tiganj i peče nekih 20-ak minuta. Služite ga dok je vruć, ali i kada se ohladi je jednako ukusan.

Sastojci:

250 ml tople vode

1 kašika šećera

7 g suvog kvasca

1 kašičica soli

450 g brašna

30 ml ulja

2-3 čena belog luka

60 g putera

malo mirođije

Priprema:

U toploj vodi razmutite šećer i kvasac. Promešajte, pokrijte krpom i ostavite da odstoji bar 10 minuta. Zatim u tu smesu dodajte so i prosejano brašno. Promešajte. Dodajte ulje i umesite. Stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, a onda i krpom i ostavite na toplom da odmori nekih 40 minuta. Premesite testo i podelite na 8 delova. Oblikujte loptice i poređajte ih u suv tiganj. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta. Zatim poklopite i pecite na niskoj temperaturi oko 15 minuta. Skinite poklopac, preko stavite pek papir i onda preko stavite tanjir, pa okrenite tiganj.

Hleb vratite u tiganj sa sve pek papirom. Ponovo poklopite i pecite na niskoj temepraturi još nekih 8 minuta. Istopite puter, pa dodajte seckanu mirođiju i mleveni beli luk i premažite hleb.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.