PRE MESEC DANA NAŠA POZNATA GLUMICA JE DOŽIVELA INFARKT: Srbi, OVAJ SIMPTOM nikako NE SMETE da IGNORIŠETE
Foto: RTS printscreen

oprez

PRE MESEC DANA NAŠA POZNATA GLUMICA JE DOŽIVELA INFARKT: Srbi, OVAJ SIMPTOM nikako NE SMETE da IGNORIŠETE

Bila је član Dramske grupe Radio Beograda u grupi kod Bate Miladinovića za decu od 7. do 14. godine

Objavljeno: 19:50h

Natalija Vlahović Čuljković je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica.

Rođena je 10. marta 1968. godine u Beogradu, gde je pohađala osnovno i srednje obrazovanje i diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i Branislava Mićunovića i profesora Gordane Marić, koja je ujedno i mentor diplomskog rada.

Bila је član Dramske grupe Radio Beograda u grupi kod Bate Miladinovića za decu od 7. do 14. godine.

Natalija Vlahović
foto: Printscreen

Bila je vlasnik, od 1990. do 2009. godine, legendarnog Jugoslovenskog kluba „Bojan Stupica“, u okviru kojeg je osmislila i realizovala zajedno sa dramaturgom Draganom Bošković, kulturno umetničke programe koji su za cilj imali predstavljanje i promociju najeminentnijih umetnika u zemlji. Kroz programe su se predstavili: dramski umetnici, pisci, vizuelni umetnici, slikari, i muzičari. Tako je nastala knjiga EPISTOLE, Dragane Bošković 1994. godine u izdanju kluba.

1 / 4 Foto: Printscreen

U kafe teatru Stupica u okviru kulturno umetničkog programa učestvovali su Ljiljana Stjepanović, Dragan Velikić, Eva Ras, Petar Kralj, Rada Đuričin, Cvetko Lainović, Vida Bauković, Boža Koprivica, Balša Rajčević, Veselin Stijović, Saša Lazoski, Božidar Kalezić, Dobrila Ilić, Suzana Kostić, Branislav Vukašinović, Bora Kandić, Andrej Kovač, Egon Savin, Ljiljana Blagojević, Kvintet „Mokranjac“, Zagorka Stojanović, Nadežda Marković, Zorka Knežević, Dušan Aranđelović, Dragan Simeunović i drugi.

Glumica Natalija Vlahović Čuljković doživela je infarkt u septembru, a ovo su prvi simptomi koji se javljaju, a mnogi to ne znaju.

Glumica Natalija Vlahović-Čuljković doživela je infarkt. Njoj se, kako pišu domači mediji, slošilo se u Crnoj Gori kada je bila na rođendanu kod supruge Žarka Zečevića, Mirjane.

- Tačno je, mama je iznenda doživela infarkt. Molim vas samo da nas razumete u ovoj situaciji - potvrdila je tada njena naslednica za Kurir.

Natalija Vlahović
foto: Printscreen

Glumica je odmah hospitalizovana i odrađene su joj sve detaljne analize. Ona se i dalje nalazi u bolnici u Crnog Gori. Čeka se da se prebaci na lečenje u Beograd.

Nažalost, nema sigurnih znakova koji bi nedvosmisleno ukazivali na srčani udar. Navešćemo samo najčešće simptome koji bi trebalo da izazovu sumnju i podstaknu pacijenta ili okolinu da potraže medicinsku pomoć.

Natalija Vlahović
foto: Printscreen

Bol u grudima

Pacijenti to često opisuju kao "pritisak" ili "zatezanje". Može se širiti na levo (ređe desno) rame i ruku, vrat, vilicu. Neki pacijenti osećaju bolove u gornjem delu stomaka, objasnili su iz Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Simptomi mogu biti:

Bleda i znojem orošena koža

mučnina

povraćanje.

- Važno je znati da ne moraju svi ovi simptomi biti prisutni. Tako je moguć i infarkt bez bolova. Takođe, sve navedene tegobe mogu se javiti i kod drugih, često bezazlenih bolesti i stanja - napomenuli su.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.