Svaki dan tokom jela pojedite OVO i PREHLADA ĆE VAS ZAOBIĆI: Ojačajte imunitet na vreme!
Salata, Foto: Printscreen/Youtube/ The Perfect Home

VAŽNO

Svaki dan tokom jela pojedite OVO i PREHLADA ĆE VAS ZAOBIĆI: Ojačajte imunitet na vreme!

Snaga na usta ulazi, zato vodite računa šta jedete kad vam padne imunitet

Objavljeno:

Osvrćući se oko sebe verojatno ste zapazili da sve veći broj ljudi seže za papirnim maramicama, kija ili kašlje. Drugim rečima počela je sezona prehlade i gripe. Ako ne želite šmrcati ili, pak, zaraditi visoku temperaturu, onda vodite računa šta unosite u svoj organizam.

Prvo što primetite na svom organizmu kad se prehladite jeste da vam je pao imunitet. S obzirom da se svakodnevno krećete među ljudima, vrlo lako možete i vi zapasti u muku kašljanja, kijanja ili šmrcanja. Stoga pogledajte na koji se način možete sačuvati do prehlade ili gripe.

Beli luk
foto: Printscreen/TikTok/ cravingsbychrissyteigen

Uvedite u ishranu beli luk

Beli luk mnogi smatraju prirodnim antibiotikom. Ali se često i izbegava radi neprijatnog mirisa koji se ispušta zadahom.

Metaanaliza 12 studija, objavljena u februaru 2020.godine u časopisu Experimental and Therapeutic Medicine istakla je da beli luk ima jako antibakterijsko dejstvo koje podiže imunitet.

Pitanje imuniteta se posebno aktuelizovalo u okolnostima epidemije i prehlade, a iako nema dovoljno dokaza koji bi sigurno potvrdili da će beli luk sprečiti ili lečiti prehladu, može da odigra značajnu ulogu u odbrambenim mehanizmima tela na nekoliko načina. Dokazano je da biljna supstanca alicin koja se nalazi u velikim količinama u belom luku ima jako antibakterijsko dejstvo. Tu su antivirusna svojstva koja mogu da deluju na dva načina, blokiranjem ulaska virusa u ćelije i jačanjem imunološkog odgovora.

Inače, beli luk je i jedan od najjačih antioksidanata.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.