OVA POZNATA ŽENA SA SLIKE JE IMALA PRVI SIMPTOM KANCERA! Bio je i te kako PRIMETAN, završićete u neverici
Foto: Printscreen

jezivo

OVA POZNATA ŽENA SA SLIKE JE IMALA PRVI SIMPTOM KANCERA! Bio je i te kako PRIMETAN, završićete u neverici

Odri je u javnosti vešto krila svoju bolest, a uvek vitak stas, njena lepota i vear duhnisu odavali da ima bilo kakve zdravstvene probleme

Objavljeno: 13:15h

Holivudska diva, glumica Odri Hepbern bolovala je od retkog oblika kancera, a čiji simptomi su i te kako bili primetni!

Glumica Odri Hepbern, rođena davne 1929. godine, plenila je ženstvenošću i oduvek je važila je za ikonu stila. Talentovana umetnica i model svojevremeno se bavila i baletom kako bi prehranila majku i sebe tokom Dugog svetskog rata, a ostala je poznata po mnogim ulogama, dok je najviše pamtimo po filmu "Doručak kod Tifanija".

Iako je bila veoma uspešna u svom poslu i svojevremeno važila za zvijezdu Brodveja i Holivuda, Odri Hepbern je prerano završila svoju karijeru i život - u 63. godini kada je izgubila bitku protiv retkog oblika kancera. Pred kraj života bila je zaštitno lice UNICEF-a i pomagala je siromašnoj deci iz raznih zemalja širom svijeta, a onda je 1992. godine osetila neizdržive bolove u predelu stomaka, nakon čega joj je ustanovljeno da boluje od retkog oblika abdominalnog kancera. Predvideli su joj još tri meseca života.

Odri je u javnosti vešto krila svoju bolest, a uvek vitak stas, njena lepota i vear duhnisu odavali da ima bilo kakve zdravstvene probleme. Doktori su joj dijagnostikovali vrstu raka koja pripada retkoj grupi Pseudomyxoma Peritonei (PMP), a koji je nakon izvesnog vremena metastazirao u obliku prevlake duž tankog creva.

Odri Hepbern
foto: Profimedia

Samo godinu dana kasnije, tačnije 1993. Odri je morala da se podvrgne hemoterapijama, nakon čega se i otežano kretala, a često nije izlazila iz sobe. Jedne januarske noći iste godine Odri Hepbern je u snu zauvek napustila brojne obožavaoce, prijatelje, porodicu i bliske ljude.

Ova retka vrsta raka (PMP) obično je na početku manjih dimenzija, u obliku polipa, da bi se kasnije proširio na ostale organe, poput jajnika, bešike i creva. Kada ćelije raka stignu do trbušne duplje (peritoneuma), one proizvode sluz koja se zatim skuplja u abdomenu nalik na želatin, a koja se zove mucin. Nagomilavanje mucina dovodi do otoka abdomena i kompresije vitalnih organa. Zbog toga se PMP ponekad naziva "želasti stomak".

Ono što ga razlikuje od ostalih vrsta kancera jeste način na koji se širi, tačnije prostire se unutar abdomena i stomaka, umesto putem krvotoka. Uzroci zbog čega nastaje su i dalje nepoznati, ali postoje različiti simptomi koji mogu da ukažu na njega, kao što su:

Rimski praznik, Odri Hepbern
foto: Printscreen/Youtube/ Movieclips Classic Trailers

Otok abdomena ili povećanje obima stomaka Promena prirode creva Gubitak apetita Bol u karlici ili stomaku Zamaranje Iritacija creva

Lečenje je dugotrajno, a osim hemoterapije, operacija od nekoliko sati je još jedna od mogućnosti, a na koju se Odri Hepbern ipak nije odlučila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.