Svi je koristimo, ali aluminijsku foliju treba da zaboravite u kuhinji! Evo zbog čega je opasna za zdravlje! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

nalazi u skoro svuda

Svi je koristimo, ali aluminijsku foliju treba da zaboravite u kuhinji! Evo zbog čega je opasna za zdravlje! (FOTO) (GIF)

Osim što je treba izbegavati prilikom kuvanja i pakovanja hrane, trebalo bi i da prestanete da jedete aluminijumskim priborom
Objavljeno: 12:02h
  • 17

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prilikom pakovanja i odlaganja hrane svi posegnu za aluminijumskom folijom, i ona se nalazi u skoro svakom domaćinstvu, Ipak, naučnici kažu da bi je trebalo izbegavati jer ona može da ozbiljno ugrozi zdravlje. Otkrivene su velike veze između korišćenja aluminijumske folije i Alchajmerove bolesti.

Napravite sami prirodni lek koji će potući grip, prehladu i sve upale! (FOTO)

Kada se aluminijumska folija zagreva, u hranu se ispušta aluminijum koji na kraju završi u organizmu, pokazalo je jedno istraživanje. Lekari upozoravaju da se radi o količinama koje su izuzetno štetne za zdravlje. Opasno je pripremati hranu u aluminijumskoj foliji, podgrevati je i ostaviti da se na njoj hladi.

foto: giphy

- Što je temperatura veća, više aluminijuma završava u hrani. Takva folija nikako nije pogodna za kuvanje ili za korišćenje kod nekih namirnica, kao što su paradajz, agrumi ili začini - objašnjava doktor Zubajdi, jedan od autora istraživanja i upozorava da gomilanje aluminiuma u telu može dovesti do ozbiljnih bolesti kao što su osteoporoza i Alchajmerova bolest.

foto: Profimedia

Ova folija dovodi i do visokih nivoa kalcijuma u krvi, što je i najčešći pokazatelj da se u telu nalazi previše aluminijuma. To vodi do problema s taloženjem kalcijuma u kostima pa ga se previše nalazi u krvi.

foto: giphy
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media