OVAJ RUSKI PROBIOTIK ZALUDEO JE SRBE: Čisti creva i OBARA visok pritisak, a RECEPT JE NEVIĐENO LAK (FOTO)
Kvas od cvekle, Foto: Printscreen

recept

OVAJ RUSKI PROBIOTIK ZALUDEO JE SRBE: Čisti creva i OBARA visok pritisak, a RECEPT JE NEVIĐENO LAK (FOTO)

Oduševiće vas kvas od cvekle! Donosimo vam originalni ruski recept - super jednostavan!

Objavljeno: 13:39h

Cvekla je veoma zdravo povrće, sa mnogo važnih hranljivih sastojaka a malo kalorija. Veoma dobro utiče na rad sistema za varenje i odlična je za dijetu, a ako želite da od nje dobijete i moćan probiotik, napravite kvas po tradicionalnom receptu koji vam dajemo.

Kvas od cvekle je proizvod fermentacije, a u Rusiji se pravi stotinama godina. Često ga prave i samo radi osveženja, umesto voćnog soka, ali se smatra da obara visok pritisak i čisti jetru i krvne sudove od masnoće. Dobar je za dijetu, a osobe s niskim krvnim pritiskom ne bi trebalo da ga piju.

Cvekla
foto: Printscreen

Za pripremu je neophodan ražani hleb, a dodatni sastojci se mogu razlikovati. Koristi se prokuvana, ohlađena voda. Cveklu treba oljuštiti i iseckati, složiti u teglu, sipajući šećer povremeno (jednu kašičicu na jednu cveklu srednje veličine). Dodajte parče ražanog hleba i prelite cveklu vodom. Prekrijte otvor tegle komadom gaze i ostavite je na sobnoj temperaturi. Dvaput dnevno promešajte i uklonite penu s površine. Sedmog dana procedite i sipajte u staklenu flašu pa je ostavite u frižider.

Za početak, uzimajte samo po dve kašike pre obroka. Posle par dana, možete duplirati dozu. Kad potrošite jednu teglu od kilogram, napravite pauzu od tri meseca.

(Espreso/Lepa&srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.