EVO KAKO DA SE ZA PAR SEKUNDI REŠITE STRESA: Možete to uraditi i u javnosti, NESTAĆE ZA TREN OKA!
Stres, Foto: Profimedia

POSEBNO VAŽNO!

EVO KAKO DA SE ZA PAR SEKUNDI REŠITE STRESA: Možete to uraditi i u javnosti, NESTAĆE ZA TREN OKA!

Stres je postao naša svakodnevica.

Objavljeno:

Ali bez obzira gde se nalazite, postoji metod koji vam može pomoći da se brzo rešite neprijatnosti. To je posebna tehnika disanja.

Može se koristiti bilo kada i bilo gde za opuštanje uma. Uradite to kad god se osećate pod stresom, a možete to isprobati za svojim stolom ili u kancelariji. Udahnite – Sedite u udobnu stolicu. Stavite noge na pod i opustite ruke u krilu.

Možete sklopiti ruke. Važan faktor je održavanje koordinisanog položaja. Zatvorite oči i polako udahnite kroz nos i brojite do četiri. Počnite da udišete. Fokusirajte se na širenje grudnog koša i zvuk daha, piše 24 sata.

Pauza – Dok udišete, pauzirajte četiri sekunde. Ovo vam omogućava da odmorite dah, ali i da ga zadržite. Čekanje nas čini napetim, pa ćete se opustiti pre izdaha.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

Izdahnite – Polako izdahnite sav vazduh u plućima i ponovo brojite do četiri. Uverite se da ste opušteni.

Pauza – Odmorite se između udaha i izdisaja i ponovo brojite do četiri. Ponovite sve još nekoliko puta. Iako jedna runda može da napravi razliku, najbolje je da to uradite četiri puta ako imate vremena.

Tehnike disanja su generalno korisne u upravljanju stresom u svakodnevnom životu, ali nisu jedina opcija. Najbolje je razgovarati sa profesionalcem o tome kako se nositi sa anksioznošću.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.