Šta vam grudi govore o vašem zdravlju? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

hormonske promene

Šta vam grudi govore o vašem zdravlju? (FOTO) (GIF)

Dugačak je spisak stvari koje mogu izazvati bol u grudima, a većina je benigna i uzrok su im uglavnom hormonske promene ili previše kofeina
Objavljeno: 15:11h

Vremenom se ligamenti istežu, vezivno tkivo puca, a koža gubi elastičnost. Da vam gravitacija ne bi postala neprijatelj bitno je da nosite kvalitetan, odgovarajući grudnjak i izbegavate jo-jo dijete jer oscilacije u težini rastežu kožu.

foto: Profimedia

Tokom menstrualnog ciklusa grudi vam mogu delovati čudno zbog hormonskih promena koje mogu izazvati benigne ciste ispunjene tečnošću. Te fibrocistične promene su normalne. Razlog za zabrinutost imate ako vam se pojave kvržice ispod pazuha ili preko bradavica koje su pritom osetljive pa čak i bolne na dodir.

foto: giphy

Iako su neke studije dovodile u vezu velike grudi i veći rizik od raka dojke nedovoljno je dokaza pa nemate razlog za zabrinutost.

foto: Shutterstock

Dugačak je spisak stvari koje mogu izazvati bol u grudima, a većina je benigna i uzrok su im uglavnom hormonske promene ili previše kofeina. Uzroci takođe, mogu biti PMS, loš grudnjak i nošenje teške torbe preko jednog ramena.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.