OVO JE SMRT ZA KOMARCE! Rešite se zauvek ovih štetočina BRZO i efikasno
Komarac, Foto: Profimedia

rešenje

OVO JE SMRT ZA KOMARCE! Rešite se zauvek ovih štetočina BRZO i efikasno

No, stručnjaci iz Your Overseas Home otkrili su kako se možete rešiti komaraca koristeći eterična ulja, piše Express.

Objavljeno:

Komarci su vrlo dosadni kukci s kojima se najviše mučimo leti kada je sezona komaraca na vrhuncu. Kako biste ih držali podalje, verovatno trošite pravo malo bogatstvo na industrijske proizvode koji mogu sadržavati i neke štetne sastojke.

komarac
foto: pexels/Jimmy Chan

No, stručnjaci iz Your Overseas Home otkrili su kako se možete rešiti komaraca koristeći eterična ulja, piše Express.

Ulje limunskog eukaliptusa

Ovo ulje jedan je od poznatijih prirodnih repelenata koji se koristi već dugo vremena. Možete jednostavno pomešati jedan deo ulja limunskog eukaliptusa s 10 kapi ulja suncokreta. Ulje limunskog eukaliptusa može se pomešati i s vodom, odnosno potrebno je uliti ga u činijicu i dodati 5 do 10 kapi vode. Može se dodati i čajna vrećica koja će plutati u vodi kako bi izgledala lepše. Alternativno, mešavina se takođe može staviti u praznu bocu s raspršivačem za korišćenje u kući, vrtu ili čak na koži.

Ulje cimeta

Kako kažu stručnjaci, ulje cimeta pokazalo se kao pesticid izvrsnog mirisa te ekološki prihvatljiv, a čak ima i sposobnost ubijanja ličinki komaraca. Samo dodajte nekoliko kapi ulja cimeta u malu posudu s vodom i stavite je na zahvaćena područja.

Zdravlje, Luk, Cimet
foto: Profimedia

Ulje citronele

Citronela je uobičajeno prirodno eterično ulje koje se dobiva iz lišća i stabljike Cimbopogona te dokazano deluje kao repelent i zaštita od komaraca. Komarci navodno mrze miris, pa se citronela koristi u raznim proizvodima poput sveća, narukvica i sprejeva. Citronela se može posaditi i u vrtu kako bi se postigao isti učinak.

Ulje čajevca

Poznato je po svojim antiseptičkim, antimikrobnim i protivupalnim svojstvima, ali istraživanja pokazuju da bi ono moglo biti učinkovit repelent za insekte, jer njegova intenzivna aroma drži podalje insekte poput komaraca.

Ulje lavande

Lavanda možda ima umirujuće delovanje na ljude, ali ne i na insekte. Ovo eterično ulje sadrži hemijski spoj linalool koji dokazano odbija komarce. Uz to, idealna je i za lečenje uboda insekata radi svojeg umirujućeg i antiseptičkog delovanja.

Ulje lavande, Lavanda
foto: Profimedia

(Espreso/VL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.