SRBI OVE PILULE TROŠE K'O NEZDRAVI, A IMAJU VIŠE ŠTETE NO KORISTI: Ostavljaju NESHVATLJIVE POSLEDICE telu, UŽAS!
Pilule, Foto: Profimedia

oprez

SRBI OVE PILULE TROŠE K'O NEZDRAVI, A IMAJU VIŠE ŠTETE NO KORISTI: Ostavljaju NESHVATLJIVE POSLEDICE telu, UŽAS!

Najnovije istraživanje pokazalo je da neki suplementi nanose više štete nego koristi, kao i da je njihova kupovina samo "bacanje para"

Objavljeno:

Rezultati nove studije govore da je uzimanje vitamina i suplemenata samo "bacanje para", a Istraživači sa Severozapadnog univerziteta u Ilinoisu rekli su da neki suplementi nanose mnogo više štete nego koristi.

Kako su istakli, ne postoji "magičan set pilula koji će učiniti da budete zdravi", a jedini pravi način je zdrava ishrana i fizička aktivnost.

Pilule, Kapsule
foto: Profimedia

"Pacijenti stalno pitanju: 'Koje suplemente treba da uzimam?'", rekao je vodeći autor studije sa Džefri Linder sa Severozapadnog univerziteta u obraćanju medijima i dodao:

"Oni bacaju novac i misle da postoji magičan set pilula koji će ih učiniti zdravim, a sve što treba svi da radimo, jeste da se hranimo zdravo i da vežbamo", istakao je.

Pilule
foto: Profimedia

Multivitaminske tablete su posebno popularne, jer sadrže mešavinu od desetak vitalnih nutrijenata, a dosta ljudi misli da su savršeni dodatak ishrani. Ipak, stručnjaci posebno savetuju da ne uzimate suplemente beta karotena.

"Mi vam nećemo reći: 'Ne uzimajte multivitamine', ali postoji ideja da bismo dosad znali da su oni zaista dobri za vas. Šteta je u tome što, razgovarajući sa pacijentima o suplementima tokom veoma ograničenog vremena kada ih vidimo, propuštamo priliku da ih posavetujemo kako da smanje rizik od kardiovaskularnih bolesti time što će početi da vežbaju ili prestati da puše", rekao je Linder.

Dr Linder napominje da pojedinci koji imaju nedostatak vitamina i dalje mogu da imaju koristi od suplementata kalcijuma i vitamina D, kao i da konzumiranje voća i povrća vodi do smanjenog rizika od kardiovaskularnih bolesti i kancera.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.