MILJANI UKLONILI OVAJ ORGAN, NAJEŽIĆETE SE: Evo sa čime se sada bori, lekari daju sve od sebe
Miljana Kulić, Foto: Profimedia, Emilija Jovanović

TUGA...

MILJANI UKLONILI OVAJ ORGAN, NAJEŽIĆETE SE: Evo sa čime se sada bori, lekari daju sve od sebe

Roditelji apeluju na javnost da pomogne Miljani

Objavljeno: 19:54h

Miljana Kulić nalazi se na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru Niš gde je završila nakon komplikacija posle operacije želuca u Turskoj.

Lekari su dali sve od sebe da joj pomognu, a kako je slezina bila oštećena, morali su da je odstrane. Miljana je izgubila 2,5 litre krvi i još uvek je životno ugrožena.

Njen otac Siniša apelovao je na sve da se mole za zdravlje njegove ćerke, a majka Marija da ko može pošalje neophodne vitamine za što brži oporavak.

Kako je operisana u noći subota na nedelju, kritičnih 72 sata će proći noćas i tada će doktori sa sigurnošću moći da daju neke prognoze kada je Miljanin oporavak u pitanju.

Uklanjanje slezine

Zbog uzroka povrede slezine, ovaj organ mora u potpunosti da se odstrani. Bez slezine pacijent može normalno da živi, ali su osobe kojima je odstranjena slezina podložnije različim infekcijama. Zato uvek treba da skrenu pažnju lekaru da im je ovaj organ odstranjen, jer čak i prehlada za njih može da ima teške posledice. Vakcinacijom protiv nekoliko vrsta bakterija postiže se delimično očuvanje imuniteta.

Dakle sutra ujutru će lekarski tim koji sada vodi slučaj Miljane Kulić moći da kaže u kom smeru ide njen oporavak i da li je stanje stabilno.

Podsetimo, iz Kliničkog centra Niš su izdali saopštenje da se Miljana Kulić uspešno oporavlja.

Miljana Kulić
foto: Stefan Kojić, Printscreen

- Pacijentkinja Miljana Кulić primljena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš u subotu 30.07.2022., kao hitan slučaj zbog bolova u trbuhu. Sedam dana pre prijema u UКC Niš, pacijentkinja je operisana u turskoj bolnici, kada je zbog gojaznosti urađena operacija tzv. “skraćenje želudca“ (sleeve gastrectomia) . Nakon prijema u UКC Niš, urađene su sve dijagnostičke procedure, koje su ukazivale na neophodnost hitne hiruške intervencije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.