AKO VIDITE OVO NA DLANU, MOGUĆE DA VAM JE UGROŽEN ŽIVOT: Simptom je česte BOLESTI među Srbima
Dlan, Foto: Profimedia

OPREZ

AKO VIDITE OVO NA DLANU, MOGUĆE DA VAM JE UGROŽEN ŽIVOT: Simptom je česte BOLESTI među Srbima

Simptomi visokog holesterola na rukama nisu samo izbočine na koži, ili osećaj peckanja, već i ova promena na pregibima dlanova

Objavljeno: 10:12h

Visok holesterol je opasno stanje organizma koje se sa sigurnošću dijagnostikuje tek analizama krvi, ali postoje simptomi koji ukazuju na to da se masnoće talože na zidovima krvnih sudova.

Simptomi visokog holesterola mogu se primetiti na šakama, i ako imate jedan od ova tri signala, vreme je da posetite lekara i uradite krvnu sliku. Visok holesterol može vremenom dovesti do bolesti krvnih sudova, pa čak i infarkta ili moždanog udara, zato je važno da na vreme prepoznate signale da vrednosti u krvi rastu i odreagujete.

Krvni ugrušak, Tromb, Vene, Arterije, Krvni sudovi, Srce
foto: Profimedia

Prvi znak je bol u šakama ili stopalima, izazvan taloženjem masnoća na zidovima krvnih sudova. Na visok holesterol ukazuje i osećaj peckanja ili "bockanja" u koži šaka i stopala. Treći znak mogu biti male, meke izbočine na koži stopala i šaka, koje mogu biti žute, crvene ili skoro neprimetne, u boji kože.

Postoji i signal koji ćete videti u pregibima kože, kada okrenete dlan prema sebi i posmatrate njegovu površinu. Na pregibima kože šake mogu se pojaviti ksantomi, depoziti masnoća u krvi tik ispod površine kože.

Ako primetite neki od ovih simptoma visokog holesterola, posavetujte se sa lekarom i uradite analize, jer je visok holesterol moguće spustiti ako se promene u ishrani ili terapija uvedu na vreme.

(Espreso/Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.