SVAKOG JUTRA JELA JE ISTI DORUČAK I DOČEKALA 117 GODINA: Suzana je otkrila TAJNU svoje DUGOVEČNOSTI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

KO BI REKAO...

SVAKOG JUTRA JELA JE ISTI DORUČAK I DOČEKALA 117 GODINA: Suzana je otkrila TAJNU svoje DUGOVEČNOSTI!

Jedna od najstarijih žena na svetu svakog jutra je jela hranu koja bi vas mogla iznenaditi

Objavljeno:

Prema članku sa Page Six, Suzana Mušat Džons doživela 117 godina samo zato što je svakoga dana jela suvo meso.

Suzana je rođena u julu 1899. godine, a preminula je 2016., nakon što je proslavila svoj 117. rođendan. Njena rutina do kraja je ostala ista - za doručak koji je bio u 10:30 ujutro, uvek bi jela kajganu sa suvim mesom.

Njena nećaka, Luis Džadž, rekla je za spomenuti medij kako je Suzana mogla da jede suvo meso "po ceo dan".

Iako je mnogima omiljena poslastica i odlično ide samo, ali i kao dodatak, suvo meso definitivno nije prva namirnica na koju pomislite kada pripremate doručak, ali ni tako tipična namirica preporučena za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ono zapravo ima neke nutritivne prednosti koje će vas naterati da razmislite o tome da ujutro uzmete jedan komadić suvog mesa uz svoj doručak.

"Healthline" izveštava da je suvo meso dobar izvor proteina i bogato je mnogim vitaminima i mineralima, uključujući gvožđe, vitamin B12, fosfor i folne kiseline. Nutrijenti kompleksa vitamina B pomažu u prevenciji infekcija i poboljšavaju zdravlje stanica. Oni takođe pomažu i da različiti enzimi funkcionišu pravilno, uključujući oslobađanje energije iz ugljenih hidrata i masti i razgradnju aminokiselina. Vitamin B takođe pomaže u transportu kiseonika i hranljivih materija koje su ključ energije.

Suvo meso
foto: Emilija Jovanović

Ipak, važno je napomenuti da sa suvim mesom, kao i sa svim, ne treba preterivati kako ne bi izazvali neke kontraefekte, a na ovo bi naročito trebalo da pripaze osobe koje imaju problem sa srcem. Takođe je važno napomenuti, da je domaće bakteriološki ispitano meso, daleko bolja opcija, od industrijskog mesa.

Iako je suvo meso bilo obavezan sastojak njenog doručka, ostatak dana nije ga uzimala. Ostali obroci podrazumevali su voće za ručak, a zatim večeru u 17:30 sati koja se sastojala od mesa, povrća i krompira.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.