SA OVIM ZORANA MIHAJLOVIĆ LEČI STRES: Ovakvo priznanje MINISTARKE NIKO NIJE OČEKIVAO
Foto: Kurir TV

otkrila

SA OVIM ZORANA MIHAJLOVIĆ LEČI STRES: Ovakvo priznanje MINISTARKE NIKO NIJE OČEKIVAO

Šetnje, plivanje, druženje i smeh- leče stres

Objavljeno: 13:26h

Prof. dr Zorana Mihajlović govorila je za Genesis o karijeri dugoj skoro tri decenije, o izazovima i predrasudama sa kojima se svakodnevno bori, kao i za koga je rezervisana većina njenog vremena van posla.

– Nikada nisam prestala da učim i usavršavam se. Ne samo zato što je to važno, već i što me čini srećnom. Volim prepreke i izazove i volim da pobeđujem, boreći se znanjem, radom, i verom. Nema prečica, i ništa ne dolazi preko noći. Iza svakog mog koraka stoji veliki rad, učenje, odricanje. Ali to je moj izbor, kaže za Genesis.

Smatra da nema stvari koja se ne može rešiti i problema koji se ne može prevazići, zato radi da promeni stvari koje nisu dobre. Posao koji je odabrala je često stresan, zahteva donošenje teških i bolnih odluka i ima radno vreme koje ne pita koliko je sati, niti koji je dan. Uz dobru organizaciju, veliku pomoć i podršku majke i partnera uspeva sve da stigne, te i da pronađe trenutke samo za sebe.

Šetnje, plivanje, druženje i smeh- leče stres

1 / 6 Foto: Instagram

– Volim rano jutro, ustajem pre svih u kući i uživam u tom delu dana. Uživam dok pijem kafu, pišem, radim i čitam. Često idem na plivanje, ranije mnogo više u duge šetnje, ali ću to vratiti. Nekada sam trenirala plivanje i to je sport koji obožavam. Uvek treba naći vreme samo za sebe, mada je to kod mene trenutno malo komplikovano.

Iako je mnogi prepoznaju po ozbiljnosti i temeljitom i stručnom pristupu svim temama, ministarka Mihajlović kaže da voli šalu i pozitivnu atmosferu. To je ujedno i njen lek protiv stresa.

– Kada čujete lekara kako vam kaže da je najbolji lek od stresa da se zdravo hranite, da provodite vreme na svežem vazduhu, da kvalitetno i redovno jedete i da spavate najmanje 8 sati, onda pomislite da nema leka protiv stresa. Za mene je to jedna mala odabrana grupa prijatelja sa kojima izlazim od kafana do pozorišta, sa kojima provodim odmore.

Druženje i smeh. To je moj lek.

Majčinstvo me nije promenilo

Kada je o braku reč, Zorana smatra da je on “na proveri” u savremenom svetu. Za sebe kaže da je po tom pitanju staromodna, da veruje u opstanak te institucije i da je porodica važno mesto za razvoj deteta. Nije od onih žena koje će vam reći kako ih je majčinstvo promenilo i da su zbog toga postale neka druga osoba.

– Uživam da gledam kako moj sin odrasta, ima tu i lepih i manje lepih trenutaka, ima dana kada me iznenadi svojom zrelošću, ali i dana kad se pitam jel’ to moje dete. Svi smo to prolazili. Lepo je, otkriva Mihajlović.

Ona ističe da joj je u tom odnosu najvažniji otvoren i fer odnos i razgovor o svim problemima.

– Iako je današnje vreme potpuno drugačije od onoga kad smo mi bili klinci, jer nismo imali ni fejsbuk, ni jutjub ni instagram, nikako ne bi trebalo da zaboravimo kakvi smo bili kao pubertelije i šta smo sve radili našim roditeljima. Ipak, konstantan kontakt, razgovor je važan. Kao i budno motrenje, uvek.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.