zdrava verzija
RECEPT ZA NAJZDRAVIJU TIKVIZZU! Pica s koricom od TIKVICA, lagana, mogu i DECA da je jedu (RECEPT)
Toliko je lagana i zdrava, da tikvizzu možete poslužiti deci!
Mnogima najdraže Italijansko jelo i omiljeno letnje povrće rezultiralo je tikvizzom, odnosno pizzom s korom od tikvica.
Sastojci:
za 2 osobe
1 veća tikvica
2 jaja
30 g glatkog brašna
1/2 kašičice Vegete
200 g mozzarelle
40 g izrendanog parmezana
1 kašičica maslinovog ulja
1 paradajz
1/2 luka
1/2 crvene paprike
1 kašičica origana
Priprema:
1.
Tikvicu izrendajte i istisnite višak vode.
2.
U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i Vegetu i promešajte. Zatim umešajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.
3.
Smesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.
4.Paradajz narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.
5.
Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće.
6.
Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.
Posluživanje:
Kratko ohladite i poslužite.
Savet!
Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!