RECEPT ZA NAJZDRAVIJU TIKVIZZU! Pica s koricom od TIKVICA, lagana, mogu i DECA da je jedu (RECEPT)
Pica s tikvicama, Foto: Printscreen Youtube

zdrava verzija

RECEPT ZA NAJZDRAVIJU TIKVIZZU! Pica s koricom od TIKVICA, lagana, mogu i DECA da je jedu (RECEPT)

Toliko je lagana i zdrava, da tikvizzu možete poslužiti deci!

Objavljeno:

Mnogima najdraže Italijansko jelo i omiljeno letnje povrće rezultiralo je tikvizzom, odnosno pizzom s korom od tikvica.

Sastojci:

za 2 osobe

1 veća tikvica

2 jaja

30 g glatkog brašna

1/2 kašičice Vegete

200 g mozzarelle

40 g izrendanog parmezana

1 kašičica maslinovog ulja

1 paradajz

1/2 luka

1/2 crvene paprike

1 kašičica origana

Priprema:

1.

Tikvicu izrendajte i istisnite višak vode.

2.

U veću posudu stavite tikvicu, dodajte razmućena jaja, brašno i Vegetu i promešajte. Zatim umešajte 50 g mozzarelle i 20 g parmezana.

3.

Smesu stavite u namašćenu posudu za pizzu Ø 28 cm i poravnajte. Pecite 20 minuta dok ne porumeni.

4.Paradajz narežite na ploške, luk na kockice, a papriku na trakice.

5.

Podlogu od tikvica izvadite iz pećnice, pospite po njoj preostalu mozzarellu i rasporedite pripremljeno povrće.

6.

Pospite parmezanom i origanom, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C i nastavite peći još 15 minuta, dok se sir ne rastopi, a povrće ne porumeni.

Posluživanje:

Kratko ohladite i poslužite.

Savet!

Tikvizzu možete pripremiti i s drugim namirnicama kao i kad pripremate druge vrste pizze.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.