UNIŠTITAVA KANDIDU: Režim ishrane koji pomaže da se u REKORDNOM ROKU rešite gljivica - ovo su DOZVOLJENE NAMIRNICE
Prirodni sokovi vraćaju formu vašem organizmu, Foto: Profimedia

EFIKASNO!

UNIŠTITAVA KANDIDU: Režim ishrane koji pomaže da se u REKORDNOM ROKU rešite gljivica - ovo su DOZVOLJENE NAMIRNICE

Voda i biljni napici su savršeni za čišćenje vašeg organizma od toksina

Objavljeno:

Kandida je tip gljivice koja je prirodno prisutna u ljudskom organizmu. Ona se nalazi uglavnom u crevima, na koži, u kosi i na noktima svakog čoveka. Međutim, usled pada imuniteta, oslabljenog opšteg stanja organizma, prekomerne upotrebe antibiotika kao i mnogobrojnih drugih faktora, kandida može da krene nekontrolisano da se razmnožava, dovodeći do gljivične infekcije, tj. kandidijaze.

Na tržištu postoje razni lekovi za kandidu, ali ih je dosadašnje iskustvo pacijenata svrstalo tek u privremena rešenja, koja uspevaju da trenutno "zaleče" infekciju. Međutim, zahvaljujući njenoj upornosti, kandida ponovo plane. Samim tim, za isceljenje od ove nezgodne i uporne gljivice, stručnjaci isključivo preporučuju korigovanje ishrane a mi vam predlažemo jelovnik koji će vam pomoći u ovoj misiji!

U ovoj fazi je potrebno da konzumirate što više tečnosti (vode i detoksikacijskih napitaka), kako biste isprali creva i ujedno izbacili što veću količinu kandide iz crevne flore. Dijeta koja prati ovu fazu treba da se sastoji isključivo od svežih salata i kuvanog povrća na pari, koje sme da bude začinjeno svežim biljem i zdravim uljima.

Dijeta
foto: Shuterstock

Anti-kаndidа dijetа je zapravo samo drugi naziv za izbаlаnsirаnu i zdravu ishranu. Ova faza isključuje namirnice bogate šećerom poput voća i ugljenih hidrata a i druge supstance koje podstiču razmnožavanje kandide, kao što su kofein i skrobasto povrće.

Trajanje: Nekoliko nedelja ili čak meseci (u zavisnosti od stadijuma infekcije

Povrće: brokoli, patlidžan, tikvice, peršun, prokelj, celer, mahunarke, kupus, krastavac, šargarepa (isključivo kuvana), spanać, rukola, kelj, rotkvica, karfiol, špargla...

Riba i morski plodovi: škampi, kozice, jastog, školjke.

Meso: piletina, teletina, svinjetina, guska, patka, govedina, divljač, jagnjetina, zečetina...

Orašasti plodovi golica, lešnici, bademi, semenke suncokreta, susam, indijski orah, orasi, brazilski orasi

Mleko i mlečni proizvodi: kiselo mleko, puter, tvrdi sirevi (isključivo zagrejani), jogurt (redukovati količinu na par kašika dnevno)

Tečnost: voda, blagi biljni čajevi, kafa bez kofeina, limunada bez šećera

Ulja: maslinovo ulje, laneno i suncokretovo ulje, kokosovo i ulje origana (najbolji izbor)

Žitarice u celom znu: ječam, riža, ovas, proso, heljda, raž i smeđa riža

Ostalo, u vrlo malim količinama: pečeni krompir, niskomasni jogurt, nezaslađeni sitni kolači, krekeri od riže…

U ovoj fazi bi trebаlo dа postepeno počnete sa uvođenjem male količine šećera i ugljenih hidrata. Preporuka je da to prvo budu zelene jabuke, zatim skrobasto povrće poput pasulja i graška. Potrebno je da osluškujete sopstveni organizam i da prepoznate da li vam se ponovo pojavljuju simptomi kandide ili ste ga dovoljno ojačali i očistili da možete da nastavite život i pratite vaš ustaljen meni kao i pre infekcije.

Pre početka ove dijete, obavezno se konsultujte sa lekarom!

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.