NAPRAVITU PROJU NA ZDRAVIJI NAČIN: Ubacite 1 POVRĆE koje je PUNO VITAMINA, Srbi bez NJEGA NE MOGU (RECEPT)
Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

niko neće odoleti

NAPRAVITU PROJU NA ZDRAVIJI NAČIN: Ubacite 1 POVRĆE koje je PUNO VITAMINA, Srbi bez NJEGA NE MOGU (RECEPT)

Ovako spremljena proja se sigurno neće mrviti i kruniti

Objavljeno: 22:15h
  • 22

Klasičan recept – proja sa spanaćem, uvek se može obogatiti nekim dodatkom. Zelje, ili spanać su najbolji za tako nešto. Naravno, i sir je u ovom receptu nezaobilazan.

Dodajući nešto spanaća ili zelja proji, dobija se na gustini, mekoći i lepom kontrastu zelene boje. Trebalo bi dodati još nešto, što će ove sastojke spojiti. To nešto, za održavanje ravnoteže, bio je sir.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Kada pravite ovu posebnu proju, sa dodatkom zelja ili spanaća, trebalo bi da kukuruzno brašno, kajmak i toplu vodu umešate nekoliko minuta ranije, pre nego dodate ostale sastojke. Ovo stvara sočniji krajnji rezultat. Sa dodatkom vlage iz zelja ili spanaća, kao i masnoće iz sira, sočnost i mekoća su zagarantovani.

Proja sa blitvom
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Ukoliko ste ljubitelj, smesi možete dodati i malo vlašca, da razigra ukuse. Ko voli slađu proju, može dodati i kašičicu šećera. Ovako spremljena proja se sigurno neće mrviti i kruniti.

Klasičan recept – proja sa zeljem, uvek se može obogatiti nekim dodatkom. Zelje, ili spanać su najbolji za tako nešto. Naravno, i sir je u ovom receptu nezaobilazan.

Proja sa zeljem, sastojci:

500 gr zelja (ili spanać)

500 gr projinog brašna 3 komada jaja

Proja sa blitvom
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

300 gr sira (beli polumasni) 1 kašika kajmaka 2 kašike ulja 2 kašike mleka 1 kesica praška za pecivo

Proja sa zeljem, priprema:

Zelje ili spanać dobro oprati i iseckati. Ostaviti da se dobro ocedi. Umutiti jaja. Dodati izdrobljeni sir, kašiku kajmaka, ulje i mleko. Dodati projino brašno i sjediniti masu mešanjem. Dodati jedan prašak za pecivo. Umešati zelje ili spanać u masu. Masu presuti u podmazan pleh za pečenje. Peći oko 40 minuta na umerenoj temperaturi.

Proja sa zeljem se služi topla, uz jogurt i kiselo mleko.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media