OVA ITALIJANSKA JELA ZAPRAVO NISU IZ ITALIJE: Ne dajte da VAS prevare, potiču iz sasvim DRUGE zemlje! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

hrana

OVA ITALIJANSKA JELA ZAPRAVO NISU IZ ITALIJE: Ne dajte da VAS prevare, potiču iz sasvim DRUGE zemlje! (FOTO)

Ova jela zapravo su većinom potekla iz Amerike, a samo se koriste sastojci koji se tradicionalno koriste u italijanskoj kuhinji

Objavljeno:

Možda bi se ova jela i našla na jelovniku nekog restorana, ali to ne znači da su stvarno italijanska.

Ova jela zapravo su većinom potekla iz Amerike, a samo se koriste sastojci koji se tradicionalno koriste u italijanskoj kuhinji. Evo 11 “italijanskih” jela koja to uopšte nisu.

Hleb sa belim lukom

Da, ukusno je, ali nije italijansko. Najsličnije italijansko jelo tome su brusketi, ali to su tanke šnite hleba s paradajzom.

Baget, Beli luk
foto: Profimedia

Testenina sa škampima

Fina testenina i sveži škampi, ko to ne voli? Ipak, to nije italijansko jelo. Veruje se da je poteklo iz italijanske kuhinje, ali su Italijani koristili maslinovo ulje i male rakove, a Amerikanci su to zamenili maslacem i škampima…

Recept, Tunjevina, Testenina
foto: Printscreen/youtube/TheCooknShare

Marinara sos

Iako je uobičajen i ljudi ga masovno stavljaju na testeninu i picu, on nema veze ni s jednim italijanskim umakom. Marinara sos gotovo isključivo čini paradajz, pravi italijanski sosevi imaju malo paradajza i puno drugih sastojaka poput maslinovog ulja i začina. Tako jelo bude laganije, a ukus delikatniji.

Italijanska svadbena supa

Doslovno se tako zove, a nema veze s Italijom. Većina italijanskih supa ima puno ugljenih hidrata i natrijuma.

Italijanska peciva

Zovemo ih "italijanima", ali veze s Italijom nemaju. To je američki izum prepun salame, sira i debelo narezanog povrća.

Italijanski dresing za salatu

Umak napravljen od ulja, sirćeta, začina, začinskog bilja, šećera i ostalog nije zapravo italijanski. Italijani salate uglavnom jedu samo s maslinovim uljem.

1 / 5 Foto: Profimedia

Pica s kobasicom

To je samo još jedan američki izum. U Italiji nećete naći ništa slično ovome, njihova pica ima manje sira i tanju koru, a od mesa uglavnom koriste tanko rezani pršut.

Piletina s parmezanom

Ili na engleskom - chicken parmesan. To jelo u italijanskoj kuhinji ne postoji, izmislili su ga Amerikanci.

Špagete s ćuftama

Takođe američki izum. U Italiji se ćufte poslužuju zasebno, obično kao predjelo, dok Italijani retko mešaju meso s testeninom.

Alfredo testenina

Ovu testeninu ćete takođe pronaći samo u Americi. Pravi se od pavlake za kuvanje i parmezana, ali Italijani gotovo nikad ne koriste pavlaku za kuvanje u receptima.

Pohovani štapići mocarele

Jedina veza ovih štapića i Italije je mocarela, sir koji potiče s juga Italije. Inače, ovo je u potpunosti američka izmišljotina, piše Eatthis.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.