OVI SLANI ŠTAPIĆI SU BOLI GLAVA! Spremaju se za SAMO 10 minuta uz TAJNI sastojak koji im daje POSEBAN ukus! RECEPT
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

pecivo

OVI SLANI ŠTAPIĆI SU BOLI GLAVA! Spremaju se za SAMO 10 minuta uz TAJNI sastojak koji im daje POSEBAN ukus! RECEPT

Ovaj recept vam štedi vreme, a dodatna prednost je u tome što ovi štapići mogu danima da ostanu meki i sveži zahvaljujući jednom sastojku koji nije tako čest u receptima koji se koriste na ovim prostorima

Objavljeno:

Ukusno pecivo koje se brzo priprema i može dugo da stoji najčešći je izbor za doručak ili večeru. Ali, kada su temperature vazduha visoke, retko koja domaćica će poželeti da mesi testo sa kvascem, čeka da ono naraste i oblikuje kiflice, perece, štapiće.

Ovaj recept vam štedi vreme, a dodatna prednost je u tome što ovi štapići mogu danima da ostanu meki i sveži zahvaljujući jednom sastojku koji nije tako čest u receptima koji se koriste na ovim prostorima.

Reč je o kiseloj pavlaci koja testu daje neverovatnu mekoću.

Sastojci:

400 g brašna

250 g margarina

100 ml kisele pavlake

200 g feta sira

1 belance

1 kesica praška za pecivo

so

origano za posipanje

Priprema:

Zamesite testo od brašna, margarina, praška za pecivo, sira i kisele pavlake, pa ostavite da odstoji u frižideru dvadesetak minuta. Potom prebacite testo na pobrašnjenu površinu, razvucite ga oklagijom u pravougaonik, isecite nožem na štapiće željene širine i ređajte u pleh obložen pek papirom. Umutite belance, njime premažite svaki štapić, pa po želji pospite testo običnom kuhinjskom ili krupnijom morskom solju, začinskim biljem... Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10 minuta.

(Espreso/Stvar Ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.