NAPRAVITE LETNJI MANASTIRSKI PAPRIKAŠ BEZ MESA: Jako je JEFTIN, pun POVRAĆA, a za čas GOTOV! (RECEPT)
Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

BIĆETE SITI CEO DAN

NAPRAVITE LETNJI MANASTIRSKI PAPRIKAŠ BEZ MESA: Jako je JEFTIN, pun POVRAĆA, a za čas GOTOV! (RECEPT)

Manastirski paprikaš bez mesa izuzetno je zdrav i držaće vas sitima tokom celog dana

Objavljeno:

Leti se nekako uvek okrećemo laganijim jelima bez mesa, a ovaj recept je upravo takav.

Paprikaš bogat povrćem, bez mesa, osvežavajući i ukusan ručak koji će svi voliti. Brzo se pravi, sastojci su jeftini i hranljivi, a većinu njih sigurno imate kod kuće.

Jelo na kašiku koje ća vas okrepiti tokom letnjih vrućina.

Sastojci:

500 g krompira

2 crna luka

2 šargarepe

4 mesnate crvene paprike

1 veza peršuna

2 kašike brašna

malo aleve paprike

so, biber

Priprema:

Krompire oljuštite i isecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk isecite na listiće, papriku i šargarepu na tračice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umerenoj vatri dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode.

Brašno pomešajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu. Pre služenja peršun sitno naseckajte i pospite ravnomerno po paprikašu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.