SPREMITE PRAVI TURSKI "MUHALLEBI": Jednostavan mlečni dezert koji je gotov za ČAS! UKUS KAO U ISTANBULU (RECEPT)
Muhallebi, Foto: Printscreen Youtube

kao da ste tamo

SPREMITE PRAVI TURSKI "MUHALLEBI": Jednostavan mlečni dezert koji je gotov za ČAS! UKUS KAO U ISTANBULU (RECEPT)

Njena jednostavnost i ukus ni danas nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Objavljeno: 12:42h

Kako istoričari navode, Muhallebi je bila poslastica služena pri kraju svečanosti, priređene u čast posete engleskog ambasadora Sir Daniel Harvey-a Mehmetu IV, 27.

Njena jednostavnost i ukus ni danas nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Zimi se može poslužiti sa suvim grožđem ili orasima, a leti uz sveže borovnice i drugo bobičasto voće.

Sastojci za 6 osoba:

100 g putera

5-6 kašika pšeničnog griza

1 šolja šećera (ili po vlastitom ukusu)

1 vanilin šećer

1 l mleka

oko 30 g kokosovog brašna

malo kokosovog brašna,cimeta,oraha... za posipanje

Priprema:

1. Na umerenoj temperaturi otopiti puter, pa dodati griz. Pržiti minut - dva.

2. Zatim, uz neprestano mešanje, sipati mleko. Dodati i šećer i vanilin šećer, pa kuvati da se krema zgusne. Zatim, dodati kokosovo brašno i kuvati kremu još 3-4 minute.

3. Sipati gotov desert u staklene posude i ostaviti da se ohladi! Po želji dekorisati kokosovim brašnom, cimetom, orasima...

Posluživanje:

Poslužiti hladno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.