EVO ŠTA VAM SE MOŽE DESITI AKO PRESTANETE JESTI SIR: Ko je ovo mogao da nasluti?!
Sir, Foto: Printscreen

KO BI REKAO

EVO ŠTA VAM SE MOŽE DESITI AKO PRESTANETE JESTI SIR: Ko je ovo mogao da nasluti?!

Ako obožavate ovu namirnicu, obratite pažnju na moguće efekte

Objavljeno:

Sir je jedna od najpopularnijih i najomiljenijih namirnica mnogih. Zanimljiv je podatak da su Francuzi jedni od najvećih ljubitelja sira, pa godišnje svaki stanovnik pojede u proseku više od 25 kilograma!

Sir je neizostavan dodatak pica, burgera, sendviča i mnogih drugih specijaliteta. Ali, u konzumiranju ovog neodoljivog proizvoda trea imati meru. Osim toga, ako ne prija vašem organizmu, možda bi trebalo da razmislite da ga izbacite iz ishrane ili svedete na minimum.

Neki nutricionisti smatraju da bi dnevno trebalo pojesti maksimalno 30gr kačkavalja ili 50gr mekog sira.Začinjenije i masnije sireve treba uzimati u manjim količinama.

Koji su to mogući efekti ukoliko prestanete da konzumirate sir potpuno?

sir
foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLE FOOD

1. Koža će postaji čistija

Mlečni proizvodi nisu najbolji saveznici glatke i čiste kože. Oni izazivaju pojačano lučenje masnoće, a samim tim dovode do začepljenja pora. To je čest uzorčnik pojave akni i bubuljica. Mnogima koji imaju osetljiviju kožu sklonu aknama se ne preporučuje konzumacija sira i ostalih mlečnih proizvoda.

2. Ređa pojava glavobolja i migrena

Jedan od sastojaka svih mlečnih proizvoda, uključujući i sir, jeste tiramin. Upravo je on čest okidač glavobolja. Postoji mogućnost da, ukoliko vas često muče migrene i glavobolje, ishrana bogata mlečnim proizvodima može biti uzročnik.

3. Izgubićete na težini

Sirevi obiluju kalorijama, kao i ostali mlečni proizvodi. 100 grama tvrđeg kačkavalja sadrći čak 33 grama masnoće! Umesto kačkavalja možete pokušati da koristite mladi sir, koji sadrži manje masnoće.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.