moć prirode
EVO ZAŠTO NE SMETE DA BACATE OSTATKE OD TREŠANJA: Čini čudo za ovaj ORGAN, ali to nije sve
Peteljke od trešanja apsolutno svi bacamo, jer mislimo da nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Verovali ili ne, one su pravo blago za zdravlje.
Trešnje imaju mnoga lekovita svojstva, bogate su vitaminima C, A i E,čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac. Plod trešnje je odličan izvor kalijuma, cinka, bakra, mangana i gvožđa.
Ovo voće je odličan diuretik (može da reši problem viška vode u organizmu), smanjuje upale, ali i nervozu, nesanicu i glavobolju.
Čaj od peteljki trešanja je odličan za bubrege i mokraćne kanale, a može pomoći i kod peska i kamena u bubregu.
Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuva šaka peteljki.
Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi. Pije se 3-4 puta dnevno. Čaj možete zasladiti medom.
Čaj od peteljki trešanja je idealan saveznik u borbi protiv celulita. Za ovu namenu potrebno je da peteljke trešanja skuvate zajedno sa plodom.
Potrebno je:
50 g peteljki trešanja
litar vode
500 g trešanja
Priprema:
Peteljke prelijte hladnom vodom, poklopite i stavite da odstoje preko noći. Ujutru zagrejte na tihoj vatri, pa prelijte cele plodove trešnje. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!