EVO ZAŠTO NE SMETE DA BACATE OSTATKE OD TREŠANJA: Čini čudo za ovaj ORGAN, ali to nije sve
Trešnje, Foto: Emilija Jovanović

moć prirode

EVO ZAŠTO NE SMETE DA BACATE OSTATKE OD TREŠANJA: Čini čudo za ovaj ORGAN, ali to nije sve

Peteljke od trešanja apsolutno svi bacamo, jer mislimo da nemaju nikakvu hranljivu vrednost. Verovali ili ne, one su pravo blago za zdravlje.

Objavljeno: 12:29h

Trešnje imaju mnoga lekovita svojstva, bogate su vitaminima C, A i E,čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac. Plod trešnje je odličan izvor kalijuma, cinka, bakra, mangana i gvožđa.

Ovo voće je odličan diuretik (može da reši problem viška vode u organizmu), smanjuje upale, ali i nervozu, nesanicu i glavobolju.

Trešnje
foto: Profimedia

Čaj od peteljki trešanja je odličan za bubrege i mokraćne kanale, a može pomoći i kod peska i kamena u bubregu.

Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše na suncu, a zatim se u litar vode prokuva šaka peteljki.

Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi. Pije se 3-4 puta dnevno. Čaj možete zasladiti medom.

Čaj od peteljki trešanja je idealan saveznik u borbi protiv celulita. Za ovu namenu potrebno je da peteljke trešanja skuvate zajedno sa plodom.

pijaca, Voće, trešnje
foto: Emilija Jovanović

Potrebno je:

50 g peteljki trešanja

litar vode

500 g trešanja

Priprema:

Peteljke prelijte hladnom vodom, poklopite i stavite da odstoje preko noći. Ujutru zagrejte na tihoj vatri, pa prelijte cele plodove trešnje. Posle 20 minuta procedite kroz gazu i pijte po dva decilitra, pet puta dnevno.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.