SVRBI VAS ZADNJICA? Doktorka otkriva kada bi trebalo OZBILJNO da se zabrinete, nije naivno!
Zadnjica, Foto: Profimedia

bolovi

SVRBI VAS ZADNJICA? Doktorka otkriva kada bi trebalo OZBILJNO da se zabrinete, nije naivno!

Doktorka je izdvojila tri razloga zbog kojih se javlja svrab u guzi i objasnila kada ovo treba da bude signal za brigu.

Objavljeno:

Dr Blanšard je rekla da obično postoje tri glavna uzroka svraba, a prvi, kako je rekla, može značiti da imate nedostatak vitamina A.

Ona je objasnila: „To zapravo možete proveriti preko svog lekara koji će uraditi test krvi koji bi mogao da pokaže nedostatak. „Ako nameravate da počnete da uzimate vitamin A, onda se obratite svom lekaru jer morate pratiti enzime jetre. „Vitamin A može biti veoma težak za vašu jetru ako se uzima predugo i u prevelikoj dozi“, rekla je ona.

Vitamin A je važan jer pomaže prirodnoj odbrani vašeg tela od bolesti i infekcija da pravilno funkcioniše. Takođe pomaže u vidu pri slabom svetlu i može doprineti održavanju sluznice kože. Većina ljudi može dobiti ono što im je potrebno kroz ishranu, ali ako treba da povećate unos vitamina A, onda možete pokušati da dodate sir, masnu ribu, jaja i mleko u svoju rutinu.

Lekovi
foto: Profimedia

Drugi razlog zbog kojeg bi mogli da osetite svrbi, rekla je dr Blanšard je to što imate nisku kiselinu u želucu. Da biste to proverili, ona je rekla da možete da uradite testove kod kuće, kao što su izazov sa sodom bikarbonom ili test hlorovodonične kiseline.

Nizak nivo želudačne kiseline može doprineti oboljenjima kao što su žgaravica, nadimanje, zatvor i gubitak kose kod žena. Da biste uradili izazov sa sodom bikarbonom, prvo morate da uradite test ujutru pre nego što jedete ili pijete.

TEST

Prvo pomešajte četvrtinu kašičice sode bikarbone u 120 ml vode. Popijte mešavinu i podesite tajmer da vidite koliko vam je potrebno da podrignete. Ako imate dovoljno želudačne kiseline, onda ćete podrignuti u roku od dva do tri minuta - bilo koje vreme nakon toga može ukazivati na nizak nivo kiseline.

Ona je dodala: „Možete čak i samo probati jabukovo sirće i videti da li se vaši simptomi poboljšavaju. "Kada uzimate jabukovo sirće, uradite to 15 minuta pre jela i razblažite ga u malo vode." Ovo bi, dodala je, moglo da reši vaš svrab na guzi i nadimanje. D

Dr Blanšard je rekla da treći razlog zbog kojeg bi vam moglo biti malo neprijatno tamo dole nije svima omiljeni. Objasnila je: „To je parazit. „Ako imate svrab u guzi noću ili se osećate nemirno noću, uzrok Vašeg svraba u guzi bi mogao biti parazit. To bi ukratko značilo da se ne stidite svojih simptoma i da se obavezno obratite doktoru.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.