NAJOTROVNIJE BILJKE IZ VAŠEG DVORIŠTA: Mogu biti SMRTONOSNE, odmah ih UKLONITE
Foto: Profimedia

fatalne po zdravlje!

NAJOTROVNIJE BILJKE IZ VAŠEG DVORIŠTA: Mogu biti SMRTONOSNE, odmah ih UKLONITE

Vodite računa da nikada ne dođete u kontakt sa sokom od ovih biljki jer to može da se završi fatalno po vas

Objavljeno:

Određene biljke mogu biti opasne po zdravlje cele porodice. Ovo je popis smrtonosnih biljaka koje morate da uklonite iz svoje kuće i dvorišta odmah.

Vodena Kukuta

Ova biljka je svrstana kao „najviše otrovna biljka u Severnoj Americi“. Simptomi su bolni grčevi, grčevi u stomaku, mučnina i najviše fatalnih slučajeva koji će dovesti do smrti. Preživeli iz ove vrste trovanja često doživljavaju amneziju, piše „Narodnamedicina“.

1 / 3 Foto: Profimedia

Krunica graška (Abrus Precatorius)

Krunice graška, inače sadrži abrin, izuzetno smrtonosne ribosome za inhibiciju proteina. Ova biljka je poreklom iz tropskih područja, a često se koristi za nakit i molitvene krunice. Ako seme nije oštećeno nisu otrovne, a ako se oni na neki način oštete mogu biti smrtonosne.

Ageratina altissima

Biljka sa ravnim vrhom klastera malih belih cvetova, koja sadrži otrovni alkohol, pod nazivom trematol. Čak i meso i mleko iz zatrovanih goveda može imati smrtonosne posledice ako se proguta. Uobičajeni simptomi uključuju gubitak apetita, mučnina, slabost, bolove u želucu, crveni jezik, nenormalan kiselost krvi, i na kraju smrt.

Ricinus communis

Ricinus se obično uzgaja kao ukrasna biljka zbog svog lepog izgleda. Samo jedna ili dve semenke su dovoljno da ubije dete, a samo osam semena može lako ubiti odraslog čoveka. Ricin sprečava sintezu proteina u ćelijama i može uzrokovati ozbiljne posledice kao što su povraćanje, proliv, napade, i dovesti do smrti.

(Esrpeso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.