CVET OD 1 DRVETA POMAŽE KOD ISKAŠLJAVANJA: U sebi sadrži VITAMIN C i GVOŽĐE, preporodićete se
Foto: Printscreen/Youtube/ Pčelinjaci Stanković Mladenovac

spas

CVET OD 1 DRVETA POMAŽE KOD ISKAŠLJAVANJA: U sebi sadrži VITAMIN C i GVOŽĐE, preporodićete se

Cvet treba da se bere neposredno pre otvaranja, suši se u senci i čuva u dobro zatvorenoj posudi, da ne bi izgubilo arom

Objavljeno:

Cvet od njega koji je u izobilju u ovo doba godine trebalo bi da sačuvate za zimu. Pomaže kod brojnih zdravstvenih problema, a najefikasniji je za iskašljavanje i skidanje visoke temperature.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Pčelinjaci Stanković Mladenovac

Bagrem cveta od aprila do kraja maja. Cvet treba da se bere neposredno pre otvaranja, suši se u senci i čuva u dobro zatvorenoj posudi, da ne bi izgubilo aromu. Ovo drvo u cvetu krije vitamin C, eterično ulje, šećer, smolu i tanine, a u semenkama proteine, ugljene hidrate, vitamineA, B1, B2, B6, C, kao i magnezijum, fosfor, gvožđe, cink.

Med
foto: RINA

Bagrem pomaže kod lečenja virusa, grčeva, kožnih oboljenja, lošeg varenja, za snižavanje temperature, ublažavanje osećaja pečenja u želucu i pojačava izlučavanje mokraće iz tela.

Cvetove možete koristiti u ishrani i ako imate problem sa opstipacijom, ako ste prehlađeni, ili ako imate neke od bolesti srca.

Bagremov cvet u palačinkama

Pored dobro poznatog bagremovog meda treba da probate čaj od bagrema.

Cvetovi od bagrema predstavljaju pravi specijalitet u kulinarstvu. Mogu se pržiti u smesi za palačinke tako što ćete u klasičnu smesu za palačinke umakati bagremov cvet i pržiti ga u vrelom ulju. Nakon toga pospite ga prah šećerom i vanilin šećerom.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.