ČUVENI KARDIOLOG OTKRIO KOJA 2 VITAMINA SE PIJU SVAKI DAN: A tek šta je rekao za starije od 50
Srčani udar, Foto: Liveleak printscreen

faktori rizika

ČUVENI KARDIOLOG OTKRIO KOJA 2 VITAMINA SE PIJU SVAKI DAN: A tek šta je rekao za starije od 50

Srčani infarkt najteže kardiovaskularno oboljenje, koje u 40 odsto slučajeva završava smrću.

Objavljeno:

Pored kretanja i vitamina C, uzimajte i vitamin D3, od 2.000 do 5.000 internacionalnih jedinica treba da pijete i svi preko 50 godina aspirin od 100 miligrama. Aspirin zato što ako bilo koji virus naiđe i ometa cirkulaciju, on će da je razblaži i nećemo imati problem srčanog zastoja.

Imajte poverenja isključivo u medicinu, savetovao je naš najpoznatiji kardiolog Višeslav Hadži-Tanović.

1 / 4 Foto: Profimedia

“Medicina postoji vekovima, narodi su kroz praksu videli šta je najbolje za njihovo zdravlje. U vreme kada imamo ozbiljne epidemije, bez prave medicine i pravog tretmana, nema lečenja. Ljudi koji hoće da se bave bilo kakvim lečenjem, s obzirom da postoje razne vrste bolesti i da su razni uzroci i da je svako od nas osoba za sebe, tretman je za svakog ponaosob”, podvukao je doktor. Kaže i da, ako neko ima ozbiljan problem, treba da se obrati stručnjacima.

“Na ovakvim stvarima vi rizikujete svoje zdravlje”, istakao je, te dodao da je kroz godine bilo raznih primera nadrilekarstva.

Srčani infarkt najteže kardiovaskularno oboljenje, koje u 40 odsto slučajeva završava smrću, pre nego što pacijent stigne do lekara.

Kod onih koji su ga preživeli, dužina života zavisi od stepena oštećenja srčanog mišića, uspešnosti sprovedene preventive, striktnosti u sprovođenju terapije, kao i od genetskog koda, koji je ujedno i najvažniji faktora.

Smanjite faktore rizika

Da bismo smanjili rizik od srčanog infarkta moramo dobro da upoznamo faktore rizika koji dovode do njega.

To su stres, povećani krvni pritisak, preko 140/90 mm Hg, holesterol veći od 5,6 mmol/l, trigliceridi iznad 1,9 mmol/l. Uz to, rizik od infarkta imaju oboleli od dijabetesa, bubrega ili oni kojima je profesija vezana za dugo sedenje – kaže taj stručnjak.

Rizik povećavaju i nepravilnosti u radu štitaste žlezde, a posebno menopauza.

Pušenje donosi izuzetno visok rizik, ali i upotreba steroida u teretanama, doping sredstava u sportu, kao i preterana fizička aktivnost.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.