1 MOĆNA BILJKA UBLAŽAVA SVRAB: Ne postoji ništa DELOTVORNIJE protiv UJEDA KOMARCA, ovo ZAPAMATITE
Biljka, Foto: Printscreen/Youtube/Plodovi Prirode

svima to treba

1 MOĆNA BILJKA UBLAŽAVA SVRAB: Ne postoji ništa DELOTVORNIJE protiv UJEDA KOMARCA, ovo ZAPAMATITE

Samo treba da uberete nekoliko listova i zgnječite ih da puste sok, a koji ćete zatim utrljati na mesto ujeda

Objavljeno:

Kako ublažiti svrab od ujeda komarca.

U Srbiji je konačno otoplilo, a u „lepote“ koje donose više temperature spadaju i komarci. Dok ne počne masovno prašenje protiv ovih napasti, treba se zaštititi i izboriti sa ujedima koji nisu nimalo prijatni. Neki se preventivno mažu sredstva za zaštitu, odnosno repelente, ali ako već nisu uspeli da spreče komarce da im „uzmu malo krvi“, pribegavaju starinski lekovima – od pravljenja „krstića“ na mestu uboda do raznih tonika i biljaka koji ublažavaju svrab i peckanje.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Plodovi Prirode

Jedna od biljaka koje mogu da pomognu da se oslobodite svrapa i upale, a koje bukvalno ima svuda u Srbiji, jeste bokvica.

Ponekad čak ni skupi preparat ne može da pomogne da se rešite neprijatnosti. Postoji mnogo narodnih „lekova“ koji ublažavaju svrab od ujeda komaraca, a jedna biljka je posebno efikasna. Raste bukvalno svuda, ima je u parkovima, kraj betona, u poljima, a sve što treba da uradite jeste da je uberete!

Bokvica
foto: Printscreen/Youtube/Plodovi Prirode

Listovi bokvice sadrže tanine koji ublažavaju svrab i imaju blago anestetičko dejstvo. Osim toga, deluju kao prirodni antibiotik koji sprečava upale. Samo treba da uberete nekoliko listova i zgnječite ih da puste sok, a koji ćete zatim utrljati na mesto ujeda.

Najbolje je da koristite sveže ubrane i meke listove, a prethodno proverite da nisu „inficirani“, odnosno da ih nisu ugrizle gusenice ili su puževi pustili svoju sluz po njima.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.